Nanbrød med yoghurt

    Oppskrift på Nanbrød med yoghurt

    Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.
    porsjoner

    Du trenger

    2 dl TineMelk Hel
    2 ss sukker
    25 g gjær (1/2 pk)
    1 ts salt
    2 ts bakepulver
    4 ss olivenolje
    3 dl TINE Matyoghurt Gresk Type (1 beger)
    600 g hvetemel (ca. 10 dl)
    1 ss garam masala evt. kummin eller koriander

    Slik gjør du

    1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.

    2. Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.

    3. Sett stekeovnen på 275 °C.

    4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.

    5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2 - 4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.

    Gi din vurdering:

      Flere indisk-inspirerte oppskrifter