Laster
Laster
Oppskrift på Nanbrød med yoghurt

Nanbrød med yoghurt

Nanbrød med yoghurt

Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

 
Antall porsjoner: 6
Tidsforbruk: 1 t 30 min90 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser
  • 2 dl TineMelk Hel
  • 2 ss sukker
  • 25 g gjær (1/2 pk)
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss olivenolje
  • 3 dl TINE Matyoghurt Gresk Type (1 beger)
  • 600 g hvetemel (ca. 10 dl)
  • 1 ss garam masala evt. kummin eller koriander

Tips

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
  • 1
    Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
     
  • 2
    Tilsett det øvrige, bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
     
  • 3
    Sett stekeovnen på 275 °C.
     
  • 4
    Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
     
  • 5
    Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2 - 4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
     
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster