Nanbrød med yoghurt

(262)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 spiseskjesukker
25 gramgjær (1/2 pk)
1 teskjesalt
2 teskjebakepulver
4 spiseskjeolivenolje
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
600 gramhvetemel (ca. 10 dl)
1 spiseskjegaram masala evt. kummin eller koriander

Slik gjør du det

  1. Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
  2. Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
  3. Sett stekeovnen på 275 °C.
  4. Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
  5. Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2 - 4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.

Tips:

Nanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø.

Kommentarer

Produkter i oppskriften