Nanbrød med yoghurt
Nan er et mykt, flatt brød, som opprinnelig stammer fra det nordvestlige India, men er også vanlig i for eksempel Pakistan, Iran og Afganistan. Nan bakes med melk eller yoghurt. Ekte nan stekes ved høy temperatur i en tandooriovn, men det går helt fint å lage deilige nanbrød i en moderne stekeovn.
Enkel•1 t 30 min•6 personer
Ingredienser
- 2 dl TINE® Helmelk 3,5 % fett, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
- 2 ss sukker
- 25 g gjær, (1/2 pk)
- 1 ts salt
- 2 ts bakepulver
- 4 ss olivenolje
- 3 dl TINE® Yoghurt Naturell, . For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Yoghurt Naturell
- 600 g hvetemel, (ca. 10 dl)
- 1 ss garam masala, ev. kummin eller koriander
Slik gjør du
1
Lunk melken til den er fingervarm, tilsett sukker og smuldret gjær. La blandingen stå i ca. 15 minutter.
TipsDenne oppskriften gir 6 store eller 8 mindre nanbrød. Velg størrelse etter hva du selv liker.
2
Tilsett salt, bakepulver, olivenolje, yoghurt, mel og krydder. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt. La deigen til nanbrødene heve ca. 1 time på et lunt sted.
3
Sett stekeovnen på 275 °C.
TipsNanbrødene kan også stekes i tørr panne, på høy varme i 40-50 sekunder på hver side.
4
Ha deigen på melet bakebord og del den i 6 biter. Trykk emnene flate og kjevle ut til ca. 1/2 cm tykkelse.
TipsFor å unngå at nanbrødene tørre kan du kjevle ut nanbrødene med litt nøyral olje fremfor mel.
5
Legg emnene på bakepapirkledd stekeplate og stek midt i den varme ovnen 2-4 minutter. Snu en gang under stekingen. Pass godt på brødene mens de stekes så de ikke blir brente. Serveres straks.
TipsVil du ha mer smak på nanbrødene? Pensle de ferdige brødene med smeltet smør og hakkede urter.
TipsNanbrød spises ofte som tilbehør til curry-retter og forskjellige småretter. Du kan smaksette nan med mye, for eksempel garam masala eller hvitløk, og dekorere med valmuefrø, solsikkefrø eller sesamfrø. Disse nanbrødene kan fint fryses.