Oppskrift på Raita
0

Raita

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

½ stkrødløk
1 stkhvitløksfedd
5 desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 spiseskjelimesaft
¼ teskjemalt koriander
¼ teskjespisskummen
1 stkagurk
4 spiseskjemynte
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.
  2. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.

    Tips:

    Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.

Tips:

Indisk reita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Kommentarer

Produkter i oppskriften