Oppskrift på Raita

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Raita

Raita er klassisk tilbehør til krydret og sterk indisk mat da yoghurt og agurk er med på roe ned de kraftige smakene.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Indisk reita er som gresk tzatziki - godt til fisk og kjøtt, gjerne om det er grillet eller godt krydret.

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk, og bland med yoghurt, limesaft, malt koriander og spisskummen.

  2. Del agurk i biter og vend inn med fersk hakket mynte. Smak til med limesaft, salt og pepper.

    Fjerner du kjernen på agurken ved å dele den på langs å skrape ut frøene med en skje, blir raitaen mindre utvannet og får en fyldigere smak.