Oppskrift på Indisk kyllinggryte
4

Indisk kyllinggryte

(40)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En eksotisk gryterett med kylling og krydder. Ettersom retten er litt sterk og serveres med mangochutney, balanseres den godt med yoghurt naturell.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 stkrød chili, finhakket
1 spiseskjeingefær, finhakket
2 spiseskjeTINE Meierismør
4 stkkyllingfileter, i biter
2 spiseskjegaram masala
1 spiseskjekarri
1 spiseskjesukker
1 bokshermetiske tomater, hakkete
2 desiliterkremet kokosmelk
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 desilitercashewnøtter, grovhakkete

Til servering:

½ desiliterfrisk koriander
1 desilitermangochutney
2 desiliterTINE Yoghurt Naturell

Slik gjør du det

  1. Fres løk, hvitløk, chili og ingefær mykt i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 3 minutter. Ha i kyllingbiter og stek til kyllingen har fått litt farge, ca. 2 minutter. Dryss over garam masala, karri og sukker, og fres i et par minutter.
  2. Tilsett hermetiserte tomater og kokosmelk, og la småkoke under lokk i ca. 30 minutter.

    Tips:

    Ønsker du en tykkere og glattere saus, kan du fjerne kyllingbitene og kjøre sausen med stavmikser. Kok den gjerne inn noen ekstra minutter.

  3. Rør inn yoghurt og grovhakkede cashewnøtter. Server med frisk koriander, mangochutney og ekstra yoghurt ved siden av.

Tips:

Gryteretter som dette smaker ofte enda bedre dagen etterpå, så lag den gjerne kvelden før, eller planlegg å servere retten to dager på rad.

Kommentarer

Produkter i oppskriften