Oppskrift på Tikka Masala
7

Tikka Masala

(87)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En herlig oppskrift på en rett som tar deg rett til India. Smekkfull av gode smaker som ingefær, hvitløk og koriander.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

marinade:

4 stkkyllingfileter
2 feddhvitløk
1 spiseskjeingefær
3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 teskjegurkemeie
1 spiseskjerød currypaste
½ spiseskjegaram masala
½ teskjesalt

raita:

1 stkagurk
1 ½ desiliterTINE Yoghurt Naturell
½ teskjespisskummen
½ teskjesalt

Kylling og grønnsaker:

2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
2 stkvårløk, skivet
1 stkrødløk, grovhakket
1 feddhvitløk, finhakket
2 teskjeingefær finhakket
2 spiseskjetomatpuré
1 teskjegurkemeie
3 spiseskjemandler skivet
3 desilitervann
½ teskjesalt
1 desiliterTINE Yoghurt Naturell

Tilbehør:

2 spiseskjefersk koriander
2 stknanbrød

Slik gjør du det

    marinade:

  1. Skjær kyllingfilet i strimler. Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Smak til yoghurt med hvitløk, ingefær, gurkemeie, curry paste, garam masala og salt. Ha i kyllingen, bland godt og la det marineres i kjøleskapet minimum en time, gjerne over natten.
  2. raita:

  3. Skyll agurk og del i mindre terninger. Bland yoghurt og agurkterninger. Smak til med spisskummen og salt.

    Tips:

    Sett raitaen kaldt før servering, gjerne 1 time, da får smakene satt seg godt.

  4. Sett ovnen på 250 °C. Stek kjøttet i en ildfast form i 12?15 minutter, til det er gjennomstekt.
  5. Kylling og grønnsaker:

  6. Ha smør i en kjele og fres vårløk og rødløk blankt. Bland inn hvitløk, ingefær og tomatpuré under omrøring. Tilsett gurkemeie, mandler og vann. La sausen småkoke 3?4 minutter.
  7. Bland inn kjøttet og marinaden og tilsett yoghurt. Smak til med salt. Spe eventuelt med litt vann hvis sausen blir for tykk. Server med hakket koriander og naanbrød.

Tips:

Du bør la kyllingen ligge kaldt i marinaden, gjerne natten over, for å få mest mulig smak i kjøttet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften