Oppskrift på Butter chicken

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Butter chicken

Vi nordmenn elsker indisk mat og her får du oppskriften på en klassiker. Husk at kjøttet bør få marinere seg i 4 timer eller over natten.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: I indisk mat brukes det mye forskjellig krydder. Har du ikke alt, er det bare å smake seg fram til din egen smakskombinasjon.

Slik gjør du

  1. Mos grovhakket hvitløk, ingefær og litt salt i en morter eller kjør til puré i en blender.

  2. Bland sammen yoghurt, olje, salt, garam masala, paprikapulver, safran og halvparten av hvitløksmosen.

  3. Del kyllinglårene i to ved leddet og ha i en frysepose med marinaden. Bland godt sammen ved å massere marinaden inn i kjøttet. Mariner i kjøleskapet i minimum 4 timer, helst over natten.

  4. Hakk løk og fres i en panne med smør. Tilsett kardemommefrø, kanelstang, og nellik og fres i ca. 3 minutter. Ha i finhakket chili (uten frø) og resten av hvitløkmosen og fres til gyllent, ca. 3 minutter.

  5. Ha hermetiserte tomater og tomatpuré i pannen. Fres til en tørr pasta under omrøring, ca. 45 minutter. Fjern kanelstang og eventuelt andre store krydderier.

  6. Fres kyllingen raskt så den er gyllen utenpå, men rå inni. La hvile i 10 minutter.

  7. Kjør cashewnøtter og vann i en blender og rør inn i tomatpastaen. Vend kyllingen inn i sausen og la koke til kyllingen er gjennomkokt, ca. 10 minutter.

  8. Tilsett fløte, kok opp og server med frisk koriander, cashewnøtter og naanbrød.