Oppskrift på Moussaka
0

Moussaka

(53)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkauberginer
2 spiseskjeTINE Meierismør

Ostesaus:

50 gramTINE Meierismør
50 gramhvetemel
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
200 gramNorvegia® Original eller Jarlsberg, revet
3 stkegg
1 teskjesalt
½ teskjerevet muskat

kjøttsaus:

400 gramkarbonadedeig
2 stkløk i strimler
½ bokstomater
50 gramtomatpuré
1 teskjesalt
1 buntfinklippet persille
1 stkknust laurbærblad
½ teskjefinmalt pepper
1 teskjehvitløksalt
1 teskjeoregano malt
1 desiliterbuljong

tilbehør:

50 gramoliven
100 gramsalat

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
  2. Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
  3. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Slik lager du perfekt hvit saus. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
  4. Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
  5. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
  6. Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.

Tips:

Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften