Oppskrift på Moussaka

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Moussaka

Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.

  2. Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.

  3. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Slik lager du perfekt hvit saus. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.

  4. Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.

  5. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.

  6. Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.

Lignende oppskrifter