Oppskrift på Kyllinggrateng med fetaost
4

Kyllinggrateng med fetaost

(73)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Lettvint og smakfull oppskrift på kylling i form med fyldig saus av Crème Fraîche og fetaost, og med svarte oliven og løk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllingfileter
2 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
150 gramfetaost
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
½ stksitroner
5 stkpoteter
1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
2 spiseskjekruspersille
1 spiseskjeTINE Meierismør
2 desilitersvarte oliven

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.
  2. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.
  3. Mos fetaost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  4. Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.
  5. Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.
  6. Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Tips:

Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.

Kommentarer

Produkter i oppskriften