Oppskrift på Kyllinggrateng med fetaost

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kyllinggrateng med fetaost

Lettvint og smakfull oppskrift på kylling i form med fyldig saus av Crème Fraîche og fetaost, og med svarte oliven og løk.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Server gjerne kyllinggratengen sammen med kokt blomkål eller andre grønnsaker for å få en enda sunnere variant.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form som rommer 1–1,5 liter.

  2. Skjær kyllingfilet i mindre biter og stek dem gylne i smør i varm panne. Ha på salt og pepper.

  3. Mos fetaost sammen med crème fraîche, og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  4. Skrell og skjær potet i terninger, ca. 1x1 cm. Rens og hakk løk og finhakk hvitløk. Hakk persille.

  5. Varm smør i panne og stek potetbitene gylne. Legg i løk og hvitløk og surr med noen minutter. Dryss på salt og pepper. Legg potetblandingen i bunnen av en ildfast form, legg kyllingen oppå og crème fraîche-blandingen på toppen.

  6. Legg på oliven og persille. Stek gratengen midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Lignende oppskrifter