Oppskrift på Kebab med agurkyoghurt
2

Kebab med agurkyoghurt

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Alle elsker kebab og denne varianten er enklere å lage enn du tror. Krydret kjøttdeig er stekt på spyd i ovnen og servert med agurk og yoghurt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramkarbonadedeig
2 teskjehakket persille
½ stkfinhakket hvitløksfedd
½ teskjesalt
½ teskjespisskummen
½ teskjemalt koriander
¼ teskjemalt kanel
½ teskjemalt ingefær
8 stkgrillspyd i tre
4 stkpitabrød
4 stksalatblader
½ stkrødløk i skiver

Agurkyoghurt

3 desiliterTINE Yoghurt Naturell
2 spiseskjeTINE Crème Fraîche Original
½ stkrevet agurker
½ stkfinhakket hvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Bløtlegg grillspydene i kaldt vann.
  2. Bland kjøttdeig med hakket persille og hvitløk, salt, spisskummen, malt koriander, kanel og ingefær. Elt godt sammen til en seig masse. Form til pølser og tre på trespyd.
  3. Stek kjøttspydene brune på alle sider i smør og etterstek i ovnen, ca. 5 minutter.
  4. Bland yoghurt, crème fraîche, revet agurk, finhakket hvitløk, salt og pepper.

    Tips:

    Tilsett finhakket mynte om du ønsker en enda mer aromatisk og eksotisk smak på yoghurten.

  5. Server kjøttspydene i pitabrød med salat, skivet rødløk og agurkyoghurt.

Tips:

Kommentarer

Produkter i oppskriften