Pitabrød

(155)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvorfor kjøpe pitabrød når du enkelt kan lage dem hjemme på ditt eget kjøkken? Pitabrød trenger ikke heve lenge og skal stekes i svært varm ovn slik at brødene blåser opp og danner en lomme. Lommen kan du fylle med salat, kylling, falafal, kebab, laks, ja - nesten alt mulig rart! Hjemmelagde pitabrød passer også fint å servere som kuvertbrød ved siden av salater eller supper.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmebakte pitabrød

25 gramgjær
2 ½ desiliterTinemelk® Skummet fettfri melk
1 teskjesalt
1 spiseskjeTINE Meierismør
400 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Forhåndsvarm stekeovnen til 275 ºC og finn fram et stekebrett kledd med bakepapir
  2. Smelt smøret og tilsett melken. La blandingen bli fingervarm (37ºC). Rør gjæren ut i lunken væske. Bland melkeblandingen sammen med de øvrige ingrediensene. Elt deigen godt, dekk den med et håndkle eller plast og la den hvile i 10 minutter.
  3. Del deigen i åtte jevnstore emner, som du kjevler til flate, runde kaker, ca. 15 cm i diameter. Legg pitabrødene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 7 - 8 minutter.
  4. Avkjøl pitabrødene på rist. Skjær et snitt i brødene før servering.

Tips:

#1: Du kan fint bruke rester av rømme, creme fraiche eller kesam som væske i deigen til pitabrødene. Pitabrødene kan også lages med vann i stedet for melk.

#2: Grove pitabrød får du ved å erstatte deler av hvetemelet med sammalt hvete, grov eller annet grovt mel.

Kommentarer

Produkter i oppskriften