Oppskrift på Knekkebrød med Snøfrisk og plommer
2

Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Nøtteknekkebrød:

50 gvalnøtter
50 ghasselnøtter
50 gmandler
50 ghavregryn
50 glinfrø
50 gsesamfrø
50 gsolsikkekjerner
1 tssalt
3 dlsammalt rug, grov
6 ½ dlvann

Til servering:

2 stkplommer
2 sssukker
4 ssvann
4 ssSnøfrisk® Naturell
2 ssfriske urter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  • Nøtteknekkebrød:

    1. Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).
    2. Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.
    3. Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.
    4. Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.
  • Til servering:

    1. Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.
    2. Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Tips:

Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften