Oppskrift på Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.

Slik gjør du

Nøtteknekkebrød:

  1. Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).

  2. Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.

  3. Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.

  4. Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.

Til servering:

  1. Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.

  2. Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.