Oppskrift på Knekkebrød med Snøfrisk og plommer
2

Knekkebrød med Snøfrisk og plommer

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Et knasende godt og hjemmelaget knekkebrød med Snøfrisk og plommer. Passer perfekt som en liten snack eller forrett. Utviklet av TINE Inspirasjon i samarbeid med mesterkokk Tom Victor Gausdal.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Nøtteknekkebrød:

50 gramvalnøtter
50 gramhasselnøtter
50 grammandler
50 gramhavregryn
50 gramlinfrø
50 gramsesamfrø
50 gramsolsikkekjerner
1 teskjesalt
3 desilitersammalt rug, grov
6 ½ desilitervann

Til servering:

2 stkplommer
2 spiseskjesukker
4 spiseskjevann
4 spiseskjeSnøfrisk® Naturell
2 spiseskjefriske urter (kan sløyfes)

Slik gjør du det

    Nøtteknekkebrød:

  1. Sett stekeovnen på 160 °C (varmluft).
  2. Hakk nøtter. Bland nøtter, havregryn, linfrø, sesamfrø, solsikkekjerner, salt, mel og vann sammen med en sleiv. La røren stå i 10 minutter.
  3. Legg røren på bakepapir på stekeplate som er sprayet med formfett. Legg over et nytt papir og rull over med kjevle, slik at det blir jevnt og tynt.
  4. Fjern det øverste papiret og stek knekkebrødet til det blir gyllent og helt sprøtt, 30-40 minutter.
  5. Til servering:

  6. Fjern steinen fra plommene og la dem trekke i litt sukker og vann i ca. 5 minutter.
  7. Server knekkebrød med Snøfrisk og kokt plomme på toppen. Pynt gjerne med litt friske urter.

Tips:

Dersom du ønsker jevn størrelse på knekkebrødene, kan det være lurt å bruke en kniv og skjære dem ut, nesten gjennom, før du putter dem i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften