Oppskrift på Sprø ostekjeks
6

Sprø ostekjeks

(15)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

75 gramTINE Meierismør
2 desiliterhvetemel
50 gramfinrevet TINE norsk Edamer
¼ teskjekajennepepper
2 teskjesennepspulver
50 gramfinrevet TINE norsk Edamer

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Bland alle ingrediensene i food processor og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.

    Tips:

    Ha gjerne i litt sesamfrø for ekstra god smak.

  3. La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.
  4. Kjevle den så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.
  5. Stek kjeksene i 10 - 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.

Tips:

Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.

Kommentarer

Produkter i oppskriften