Oppskrift på Sprø ostekjeks

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sprø ostekjeks

Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.

  2. Bland alle ingrediensene i food processor og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.

    Ha gjerne i litt sesamfrø for ekstra god smak.

  3. La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.

  4. Kjevle den så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.

  5. Stek kjeksene i 10 - 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.