Gode frøkjeks

(34)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er en oppskrift på gode kjeks som passer utmerket til både søte og salte oster. Lag dobbelt porsjon og gi bort i gave - det vil garantert bli godt mottatt! Én porsjon gir 100-120 gode frøkjeks.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 desilitersolsikkekjerner
1 desilitersesamfrø
1 desiliterlinfrø
6 desiliterhavregryn
1 ½ desilitersukker
1 teskjesalt
1 spiseskjehornsalt
150 gramTINE Meierismør (smeltet)
3 desiliterTINE Kefir Økologisk eller kulturmelk
1 stkegg
6 desiliterhvetemel (ca.)

Forslag til 4 gode oster

1 stkJarlsberg® Vellagret m/skorpe
1 stkNorvegia® Vellagret
1 stkRidder®
1 stkChevre Original Haukeli

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Ha solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, sukker, salt og hornsalt i en bolle. Arbeid inn melk blandet med smeltet smør og sammenvispet egg.
  3. Tilsett hvetemel til deigen er passe fast til å kjevles ut. Deigen kan gjerne stå kjølig en stund.
  4. Kjevle så deigen tynt ut og stikk ut runde eller firkantede kjeks. Stek kjeksene lysebrune, ca. 10 - 15 minutter, og avkjøl dem på rist. Oppbevares best i tett boks.

Kommentarer

Produkter i oppskriften