Hjemmelaget knekkebrød

(318)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Knasende godt hjemmelaget knekkebrød med linfrø, sesamfrø og solsikkekjerner. Nydelig til syltetøy eller en god ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 desilitersammalt hvete, grov
4 desiliterstore havregryn
2 desilitersolsikkekjerner
1 desilitersesamfrø
1 desiliterlinfrø
1 teskjesalt
7 desilitervann

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen, helst på varmluft, på 160 °C.
  2. Bland sammen mel, havregryn, solsikkekjerne, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet og fordel blandingen på 2 stekeovnsplater kledd med bakepapir. Bruk slikkepott eller en vætet flat kniv og fordel blandingen jevnt utover.
  3. Fordel/skjær i passende biter, gjerne med en pizzaskjærer, slik at det blir markert en viss oppdeling. Stek begge platene samtidig i 1 time og 10 minutter.
  4. Etter halvgått steketid tar du ut platene. Bruk en saks og klipp de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.
  5. La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen. Stek så videre til knekkebrødene er sprø. Bruk gjerne saksen igjen om knekkebrødene henger sammen etter siste stekingen. Da får du fine, jevne kanter.
  6. Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med døren litt på gløtt. På denne måten vil de tørke ytterligere.
  7. Avkjøl knekkebrødene på rist og oppbevar dem i tett boks eller glass.

    Tips:

    Knekkebrødene smaker nydelig med snøfrisk litt reddiker og karse på toppen.

Bestemortips:

Ekstra spennende blir disse knekkebrødene om du tilsetter deigen litt karve, tørket urtekrydder eller revet ost.

Kommentarer