Oppskrift på Kjempegode havrekjeks

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Kjempegode havrekjeks

Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Slik gjør du

  1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.

  2. Sett stekeovnen på 155 °C.

  3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.

  4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

  5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.