Laster
Laster
CD 1578 Havrekjeks 375 g TINESmør 150 g sukker 5 dl TINE H-melk 500 g havregryn 5 ts bakepulver ca. 400 g hvetemel I stekeovn: 185 grader C, ca. 12-15 minutter Smelt meierismøret, ha i sukker og melk. hell dette over grynene og la det stå til neste dag. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel slik at den kan kjevles ut til en passe tynn leiv. Stikk ut runde kjeks med glass eller skjær frikanter. prikk kjeksen med gaffel og stek dem gylne. Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks. Smaker kjempegodt med meierismør og geitost!     Brosjyre Julens oppskrifter

Kjempegode havrekjeks

Kjempegode havrekjeks

Hvor gøy er det ikke å servere kjeks du har bakt selv? Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kjeksene smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

 
Antall porsjoner: 1 porsjoner-+
Tidsforbruk: 40 min40 minTidsbruk
Vanskelighetsgrad: EnkelEnkelVanskelighetsgrad

Ingredienser

Ingredienser

Tips

Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Produkter i oppskriften

Slik gjør du

Slik gjør du
 • 1
  Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
   
 • 2
  Sett stekeovnen på 185 °C.
   
 • 3
  Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en passe tynn leiv.
   
 • 4
  Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
   
 • 5
  Oppbevar kjeksene i en tett boks.
   
Kommenter denne oppskriften

Kommentarer fra andre

Din vurdering

Gi oss din vurdering av denne oppskriften.

Oppskriften har 0 stemmer.

 
 
 
Laster
Laster