Kjempegode havrekjeks

    Oppskrift på Kjempegode havrekjeks

    Hvor gøy er det ikke å servere kjeks du har bakt selv? Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kjeksene smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

    • Vanskelig?

      Enkel
    • Tid

    TIPS: Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.
    porsjoner

    Du trenger

    375 g TINE Ekte Smør
    150 g sukker
    5 dl TineMelk Hel
    500 g havregryn
    5 ts bakepulver
    400 g hvetemel

    Slik gjør du

    1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.

    2. Sett stekeovnen på 185 °C.

    3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en passe tynn leiv.

    4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.

    5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.

    Gi din vurdering: