Oppskrift på Kjempegode havrekjeks
49
Godkjent av bestemor

Kjempegode havrekjeks

(276)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på noen nydelige havrekjeks som er veldig enkle å bake. Men husk at du må starte baksten dagen i forveien. Kornkjeks smaker veldig godt med smør og ekte geitost på. Perfekt til jul!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

375 gramTINE Meierismør
150 gramsukker
5 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
500 gramhavregryn
5 teskjebakepulver
400 gramhvetemel

Slik gjør du det

  1. Smelt smøret, ha i sukker og melk. Hell det over grynene og la det stå kaldt en god stund, gjerne til neste dag.
  2. Sett stekeovnen på 155 °C.
  3. Bland bakepulveret i litt av melet og bland dette inn i grynmassen. Kna inn så mye mel at den kan kjevles ut til en tynn leiv. 2-3 mm tykk.
  4. Stikk ut runde kjeks med et glass eller skjær frikanter. Prikk kjeksene med gaffel og stek dem gylne, ca. 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
  5. Oppbevar kjeksene i en tett boks.

Bestemortips:

Fyll en pen boks eller et Norgesglass med kjeks og ta med til venner. Det er en populær gave å gi bort sammen med for eksempel en god ost.

Kommentarer

Produkter i oppskriften