Foto: Fredrik Ringe TINECup dommere

Viktig informasjon om TINE MatCup

TINE og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) inviterer kokk- og servitørelever på VG2 til å delta i TINE MatCup 2017.

Deltakerne har kvalifisert seg gjennom innsendt menykonkurranse og semifinale.

Hvem kan delta?

Konkurransen er åpen for alle kokk- og servitørelever på VG2 og gjennomføres som en lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av:

  • 2 kokker
  • 1 servitør
  • 1 lagleder 

Hva er oppgaven?

  • Inngangsoppgaven er å utarbeide en tre-retters meny for 8 personer med utvalgte råvarer. I tillegg skal laget besvare spesifikke oppgaver.
  • Lagene velger selv om de vil konkurrere i finalen med den samme menyen som ble brukt under semifinalen, eller sende inn en ny besvarelse med utgangspunkt i de samme retningslinjene som for menykonkurransen.
  • For servitører legges det opp til en praktisk osteoppgave på finalen. Her skal ulike TINE-oster presenteres for dommerpanelet. Det forventes at servitøren kan gjenkjenne ostefamilier og si kort om passende tilbehør og drikke.

Bedømming og semifinaler

En uttaksjury bedømmer de innsendte oppgavene anonymt. Det velges ut inntil fem lag for hver semifinale. NKLs lokale laug er ansvarlige for gjennomføring av semifinaler.

Finale i Stavanger

Det kåres ett vinnerlag per gjennomført semifinale. Disse lagene møtes til finale i Stavanger under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fredag 24. februar 2017.

Mer informasjon

> Last ned TINE MatCup brosjyren her
> Råvareliste 2017

Har du spørsmål?

Kontaktperson TINE MatCup:

Bodil Skjørestad, daglig leder i NKL
Mobil: (+47) 93 83 19 47
E-post: tinecup@nkl.no

For siste informasjon fra NKL om TINE MatCup, se nkl.no/blog/tine-matcup/

Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINE MatCup”og lagnavn.

 

 

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

Vi feirer aktive prestasjoner! Server bordet til helseministeren under Idrettsgallaen. Helseministeren er opptatt av matglede og fysisk aktivitet, og under Idrettsgallaen har han idrettsprofiler og andre i kultureliten til bords. Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsettingen på åtte personer. Her finner du råvarelisten!

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

FORRETT

Retten må inneholde TINE Rømme, minst 60 prosent reinsdyr, i tillegg til rødbeter som garnityr.

HOVEDRETT

Retten skal bestå av hel sei, TINE Kremfløte og/eller Tinemelk. Må vise til utnyttelse av råvaren (sei) som en del av oppgaven. Tre valgfrie garnityr, samt saus.

DESSERT

Hovedråvarer i desserten skal være TINE Kefir, solbær og Valrhona Jivara 40% melkesjokolade.