Foto: Fredrik Ringe TINECup dommere

Viktig informasjon om TINE MatCup

TINE og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) inviterer kokk- og servitørelever på VG2 til å delta i TINE MatCup 2018.

Deltakerne har kvalifisert seg gjennom innsendt menykonkurranse og semifinale.

Hvem kan delta?

Konkurransen er åpen for alle kokk- og servitørelever på VG2 og gjennomføres som en lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av:

  • 2 kokker
  • 1 servitør
  • 1 lagleder 

Hva er oppgaven?

  • Inngangsoppgaven er å utarbeide en tre-retters meny for 8 personer med utvalgte råvarer. I tillegg skal laget besvare spesifikke oppgaver.
  • Lagene velger selv om de vil konkurrere i finalen med den samme menyen som ble brukt under semifinalen, eller sende inn en ny besvarelse med utgangspunkt i de samme retningslinjene som for menykonkurransen.
  • For servitører legges det opp til en praktisk osteoppgave på finalen. Her skal ulike TINE-oster presenteres for dommerpanelet. Det forventes at servitøren kan gjenkjenne ostefamilier og si kort om passende tilbehør og drikke.

Bedømming og semifinaler

En uttaksjury bedømmer de innsendte oppgavene anonymt. Det velges ut inntil fem lag for hver semifinale. NKLs lokale laug er ansvarlige for gjennomføring av semifinaler.

Finale i Stavanger

Det kåres ett vinnerlag per gjennomført semifinale. Disse lagene møtes til finale i Stavanger under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fredag 26. januar 2018.

NB! Ny påmeldingsfrist

  • Frist for registrering av lag er 2. oktober 2017
  • Frist for innsendelse av oppgaven er 27. oktober 2017.

Meld deg på her.

Mer informasjon

> Last ned TINE MatCup brosjyren her
> Råvareliste 2018

Har du spørsmål?

Kontaktperson TINE MatCup:

Kjersti Vallotto, Prosjektleder NKL
Mobil: (+47) 51 87 47 44
E-post: tinecup@nkl.no

For flere oppdatering på TINE MatCup, følg oss på Facebook.

Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINE MatCup”og lagnavn.

 

 

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

TINE MatCup er 10 år! TINE eies av norske bønder som har fokus på bærekraftig matproduksjon, gode råvarer og matglede. 

Server bordet til landbruksministeren under 10 årsjubileet. 

Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer.

Her finner du råvarelisten!

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

FORRETT

Retten må inneholde TINE Fløte eller Tinemelk Hel, minst 60% torsk med hode og norsk garnityr. 

HOVEDRETT

Retten skal bestå av lam, TINE Smør og potet som metningsgarnityr. Tre valgfrie garnityr, samt minst en saus.

DESSERT

TINE Gudbrandsdalsost skal prege bildet av retten, TINE Kremfløte.