Foto: Fredrik Ringe TINECup dommere

Viktig informasjon om TINE MatCup

TINE og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) inviterer kokk- og servitørelever på VG2 til å delta i TINE MatCup 2020.

Deltakerne har kvalifisert seg gjennom innsendt menykonkurranse og semifinale.

Hvem kan delta?

Konkurransen er åpen for alle kokk- og servitørelever på VG2 og gjennomføres som en lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av 2 kokker, 1 servitør samt 1 lagleder. Lagleder trenger ikke tilhøre skolen.

Hva er oppgaven?

  • Inngangsoppgaven er å utarbeide en to-retters meny for 8 personer med utvalgte råvarer, samt en appetittvekker til 16 personer. I tillegg skal laget besvare spesifikke oppgaver.

  • Last ned eksempel på mal for besvarelse av oppgaven og eksempel på menyoppsett. Vi minner om at årets oppgave skal næringsberegnes. For å beregne kan man benytte Kostholdsplanleggeren.

Tidsfrister

  • Registrer ditt lag her innen 16. september 2019.
  • Frist for innsendelse av menykonkurranse er 27. september 2019.
  • Tilbakemelding om hvem som går videre til Steg 2 offentliggjøres 10. oktober 2019.

Spørsmål kan rettes til:

Kjersti Valotto, NKL
Telefon: (+47) 910 02 402 eller E-post: tinecup@nkl.no

Alle spørsmål og svar blir publisert på www.nkl.no/konkurranse.

Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINECup”og lagnavn.

Bedømming 

En uttaksjury bedømmer de innsendte oppgavene anonymt. Det velges ut inntil fem lag for hver semifinale. NKLs lokale laug er ansvarlige for gjennomføring av semifinaler.

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

Det inviteres til Slottsmiddag! Det norske kongehus inviterer stortingsrepresentanter og andre norske profiler til dekket bord i Store spisesal. Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer, i tillegg til en laktosefri appetittvekker som serveres på fat til 16 av gjestene.

Her finner du råvarelisten.

 

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

APPETITTVEKKER

Lag en laktosefri appetittvekker. Ønsker å se en saftig vegetarrett med vaffel eller svele som ikke er søt. Retten serveres med TINE Rømme laktosefri og urter. Denne retten skal være laktosefri og skal serveres på fat, til 16 personer.

HOVEDRETT

Retten skal inneholde Lam mørbrad som hovedråvare og ha minst to beardbeidede grønnsaksgarnityrer og saus. Den ene grønnsaksgarnityren skal være puré (konsistenstilpasset). Laget kan fritt velge ett metningsgarnityr fra råvarelisten. Retten skal også inneholde TINE yoghurt naturell og Østavind®. Hovedrett skal serveres på fat, lagene får utdelt like fat til dette.

DESSERT 

Skal bestå av epler, Chevre Naturell og Sunniva® frukt og grønnsaksjuice eple og bringebær. Menyen skal næringsberegnes og skal kunne serveres realistisk til 100 personer.

For konkurranseregler, se brosjyren her.

Påmeldingsskjema

Registrer ditt lag her innen 16. september 2019.