Foto: Fredrik Ringe TINECup dommere

Viktig informasjon om TINE MatCup

TINE og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL) inviterer kokk- og servitørelever på VG2 til å delta i TINE MatCup 2019.

Deltakerne har kvalifisert seg gjennom innsendt menykonkurranse og semifinale.

Hvem kan delta?

Konkurransen er åpen for alle kokk- og servitørelever på VG2 og gjennomføres som en lagkonkurranse. Hvert lag skal bestå av:

  • 2 kokker
  • 1 servitør
  • 1 lagleder 

Hva er oppgaven?

  • Inngangsoppgaven er å utarbeide en to-retters meny for 8 personer med utvalgte råvarer. I tillegg skal laget besvare spesifikke oppgaver.
  • Lagene velger selv om de vil konkurrere i finalen med den samme menyen som ble brukt under semifinalen, eller sende inn en ny besvarelse med utgangspunkt i de samme retningslinjene som for menykonkurransen.
  • For servitører legges det opp til en praktisk osteoppgave på finalen. Her skal ulike TINE-oster presenteres for dommerpanelet. Det forventes at servitøren kan gjenkjenne ostefamilier og si kort om passende tilbehør og drikke.

Bedømming og semifinaler

En uttaksjury bedømmer de innsendte oppgavene anonymt. Det velges ut inntil fem lag for hver semifinale. NKLs lokale laug er ansvarlige for gjennomføring av semifinaler.

Finale i Stavanger

Det kåres ett vinnerlag per gjennomført semifinale. Disse lagene møtes til finale i Stavanger under Norgescup for kokk- og servitørlærlinger fredag 11. januar 2019.

NB! Ny påmeldingsfrist

  • Frist for registrering av lag er 20. september 2018
  • Frist for innsendelse av oppgaven er 1. oktober 2018.

Påmeldingslink kommer her.

Mer informasjon

> Last ned TINE MatCup brosjyren her
> Råvareliste 2019

Har du spørsmål?

Kontaktperson TINE MatCup:

Espen A. Wasenius, NKL
Mobil: (+47) 957 74 569
E-post: tinecup@nkl.no

For flere oppdatering på TINE MatCup, følg oss på Facebook.

Oppgaven sendes til: tinecup@nkl.no. Merk mailen med “TINE MatCup”og lagnavn.

 

 

TEMA FOR ÅRETS OPPGAVE

Håndballjentene har tatt VM-gull! Norge elsker håndballjentene og TINE er stolt sponsor av gulljentene.

Server bordet til håndballjentene under gullbanketten.

Tenk at det er nettopp dere som skal lage maten av utsøkte råvarer til bordsetningen på åtte personer.


Her finner du råvarelisten!

ÅRETS UTVALGTE RÅVARER

FORRETT BRØD & SMØR

Bak et brød og lag et smaksatt TINE Meierismør som serveres før hovedretten.

HOVEDRETT

Retten skal ha hel fersk Liveche kylling som hovedråvare, minst to grønnsaks-
garnityr, ett metningsgarnityr og en saus. Hovedretten må inneholde TINE Crème Fraîche Original og TINE Meierismør.

DESSERT

Retten skal bestå av kiwi, TINE Kremfløte og TINE Kremgo’® Naturell.

For konkurranseregler, se brosjyren her.

 

Påmeldingsskjema kommer her

Registrer ditt lag innen 20. september 2018.

Frist for innsendelse av menykonkurranse er 1. oktober 2018.

Tilbakemelding om hvem som går videre til steg 2 offentliggjøres 15. oktober 2018.