TINE MatCup er viktig for kvinneandelen

Johanna Utvær var finalist i TINE MatCup i 2018 – et år hvor fem av seks finalelag hadde en kvinnelig kokk på laget. Dette er kanskje ikke overraskende, men ser man på kokkebransjen er det dessverre langt fra vanlig.  

IMG_2168-1200x800

Johanna og resten av laget Kystfolk fra TINE MatCup i 2018.

– Jeg tror at for mange unge håpefulle kokker er det sunt å se kvinnelige kokker gjøre det bra, fordi man ser så mange menn alle andre steder. For å få enda flere kvinner opp og frem må vi jo inspirere de, og det tror jeg TINE MatCup bidrar veldig til. 

Starten på en reise 

Selv om laget til Johanna ikke nådde helt til topps i TINE MatCup, har det fortsatt skjedd mye i tiden etter. Samme år ble hun kåret til årets kokk i NM for yrkesfag, og ordnet seg lærlingplass på ærverdige Bekkjarvik Gjestgiveri i Bergen. Der jobber hun med tidligere Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen.   

– Det beste med TINE MatCup er jo alle menneskene man møter der. Man bygger seg et nettverk av å være med, og man blir kjent med andre unge kokker og servitører fra hele landet. I tillegg er det jo et arrangement som tiltrekker seg mange viktige mennesker fra restaurantbransjen. Jeg tror jeg utviklet meg veldig mye i løpet av konkurransen når jeg tenker tilbake på det.  

Konkurranse ga mersmak  

I tiden etter TINE MatCup har Johanna hatt hendene fulle med lærlingtilværelsen, men ønsket om å konkurrere mer har stått sterkt. Nylig vant hun Bergenscup for lærlinger og sikret seg finaleplass til Norgescup.  

JohannaUtvær

Johanna og lagkamerat Sander Øen Omberg som sammen vant Bergenscup for lærlinger. De var også på samme lag i TINE MatCup. I midten har vi lagleder Per Kringstad.

– Norgescup foregår jo faktisk sammen med TINE MatCup, så det føles jo litt som å komme tilbake igjen! Jeg gleder meg jo så klart til å konkurrere selv, men det blir også veldig spennende å se hva de som skal delta i TINE MatCup får til – og for min del å se hele konkurransen fra utsiden. Hørte noen rykter om rekordmange jentelag i år, det hadde jo vært veldig kult om et av de gikk helt til topps!