TINE snur og ønsker molteyoghurten velkommen tilbake

Folket har talt! Etter et storstilt forbrukeropprop med Aftenpostens Trine Eilertsen i spissen, er endelig molteyoghurten tilbake i butikkhyllene. Dermed snur TINE og relanserer 70-talls-klassikeren TINE Yoghurt Molte som “ute på prøve”.

Allerede i fjor ble det klart at TINE ville relansere molteyoghurten, men det har vært uvisst hvor tidlig klassikeren ville være tilbake i butikkene. Nå er den endelig her.

Stort engasjement fra molte-elskere

Fraværet av molteyoghurten fikk bein å gå på da sjefredaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, ikke fant igjen favorittyoghurten sin i butikkhyllene tidligere i år. Eilertsen fikk med seg molteambassadørene i et opprop via avisas egen podcast, Aftenpodden. Takket være både oppslutning og engasjement tar TINE sjansen på å relansere den mye omtalte yoghurt-klassikeren.

 

– Det er så utrolig fint å se at forbrukerne har trykket molteyoghurten til sitt hjerte og stiller til opprop – sammen – for å få den tilbake i butikkhyllene. Også er det nå det virkelig gjelder, hvor vi får fasiten på hvor mange som faktisk savner yoghurten, og velger klassikeren i butikkhylla. Så, nå er det opp til moltelaget med kaptein Trine i spissen, smiler markedssjef i TINE, Heidi Kvaleid, som oppfordrer moltelaget til å samle troppene.

 

Yoghurten er tilgjengelig som “ute på prøve” hos Meny, Coop Obs!, Extra og Mega fra 18. september. Om den blir en fast del av sortimentet til TINE fremover, avhenger av hvor godt den selger.

 

Lave salgstall for molteyoghurten

For det var nettopp salget av yoghurten – eller fraværet av salget – som var årsaken til at TINE besluttet å ta yoghurten ut av produksjon i september for ett år siden.

 

– Molteyoghurten har vært en klassiker i en årrekke, men til vår, og molteambassadørenes store frustrasjon, solgte den ikke godt nok i fjor – og ikke en god stund før det heller. Samtidig så er det viktig for oss å lytte til folket. Vi skal tilby en bredde av spennende og folkekjære kvalitetsprodukter, og når vi nå gir molteyoghurten et nytt forsøk, er det opp til molteambassadørene å gå fra ord til handling for å rettferdiggjøre plassen i butikkhyllene fremover, avslutter Kvaleid.

 

Visste du at..

  • TINE Yoghurt Molte har en eksklusiv fløyelsmyk smak – både sur og søt på samme tid?
  • TINE Yoghurt Molte har vært en favoritt hos mange helt siden det glade 70-tallet?
  • TINE Yoghurt Molte relanseres 18. september i en praktisk firepakning etter ønske fra forbrukerne

Vedlegg: