TINE Fotballskole for alle

Selv om TINE Fotballskole alltid har vært et lavterskeltilbud åpent for alle, har få utviklingshemmede benyttet seg av tilbudet. Med mer lek og kortere dager har NFF skreddersydd et eget opplegg for å sikre at TINE Fotballskole virkelig er for alle.
TINE Fotballskole for alle – her er tre av deltakerne fra Fana IL. Foto: Anja Digranes
TINE Fotballskole for alle – her er tre av deltakerne fra Fana IL. Foto: Anja Digranes

− Målet med dette pilotprosjektet er å få mer fysisk aktivitet hos utviklingshemmede gjennom egne øvelser og sosialisering. Vi i TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. TINE Fotballskole har lenge vært et godt tiltak for å få mange barn i aktivitet, og vi er spesielt glade for at enda flere får muligheten nå, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

Skreddersydd program

Det startet med en idé fra studenten Anja Jøndal Digranes, som tilbrakte tre ukers praksis hos NFF. Hun så at det fantes et potensiale i tilby et skreddersydd treningsopplegg for utviklingshemmede i TINE Fotballskole, bygget på mer lek og kortere dager.

− Vår visjon i NFF er «Fotball for alle» og dette prosjektet står godt i stil med det.  Det er et viktig skritt i inkluderingsarbeidet at vi nå kan tilby et skreddersydd program for utviklingshemmede på TINE Fotballskole, sier Henrik Lunde i NFFs utviklingsavdeling.

«Fotball for alle»

Det er Fana IL Fotball som er de første som gjennomfører dette pilotprosjektet. De har lenge vært flinke på inkluderende arbeid og har fått med seg en gruppe på åtte personer som skal delta i førsteomgang. Planen er at alle arrangører av TINE Fotballskole skal kunne tilby et skreddersydd program for utviklingshemmede fra og med neste år.

− Som en naturlig del av både FairPlay og «Fotball for alle», er det en glede å få lov å være med å kunne gi et tilbud til denne gruppen også. Egne spillere i Fana SuperTeam har etterspurt dette flere ganger, sier Fair Play-ansvarlig i Fana IL Fotball, Elling Sundberg.