70 000 barn på TINE Fotballskole i sommer

Denne uken blir det fotballfest for barn og unge over hele landet når flere hundre klubber arrangerer TINE Fotballskole. Totalt deltar omlag 70 000 barn på TINE Fotballskole og hele 12 000 trenere fordelt på 446 arrangørklubber er med på å gi deltakerne fra 6 -12 år mye fotballglede

Sportslig kvalitet, trygge rammer og smart kosthold er sentrale stikkord for sommerens store fotballmønstring for barn. Som NFF, er TINE opptatt av at flere barn og unge beveger seg mer og spiser sunnere.

- TINE ønsker å være en pådriver for at barn og unge har et sunt og variert kosthold, kombinert med aktiviteter som lek og idrett. I løpet av sommeren får barn og unge spille fotball, men også gode kostholdsråd som barna kan ta med seg videre i hverdagen. Sammen med NFF ønsker vi å bidra til en mer bevisst holdning til viktigheten av riktig ernæring og jeg oppfordrer alle til å starte dagen med en god frokost så man orker mer på banen, sier sponsorsjef i TINE, Ann-Kristin Syversen.

Det temaet er noe landslagsspiller Mats Møller Dæhli støtter fullt ut.

- Mat er en veldig viktig del av hverdagen min, og etter hard trening prioriterer jeg alltid å spise god mat. Rett etter treningsøkt spiser jeg alltid banan. Det har blitt min greie. Jeg har også alltid drukket mye melk og jeg savner norsk melk her i Tyskland, sier Freiburg-spilleren.

- Alle dere som ønsker å bli gode fotballspillere må tenke på at dere skal spise sunt. Da blir det også morsommere å spille fotball, er Dæhlis oppfordning til deltakerne på TINE Fotballskole.

TINE Fotballskole for alle

I 2014 startet et prosjekt for å tilrettelegge slik at alle utviklingshemmede barn og unge også kan delta på TINE Fotballskole. Dette fortsetter også i 2015.

Henrik Lunde i utviklingsavdelingen i NFF har sammen med studenten Anja Digranes laget et komplett treningsopplegg for å gjøre det lettere for deg som arrangør å tilrettelegge slik at fotball for alle blir en realitet.

- Vi ønsker at alle unge – uansett funksjonsevne – kan få muligheten til å være med på fotballskole og gå avgårde med den samme sekken som resten, sier Henrik Lunde, som retter en stor takk til Fana IL som testet ut treningsopplegget i 2014.

- Jeg er veldig glad og stolt over at vi og TINE har fått dette til. Det er flott for de det gjelder og det er nok et skritt på veien til inkludering å bryte ned fordommer, fortsetter Lunde.

Fokus på trenerrollen

Andrè Paulsen i utviklingsavdelingen i NFF mener det er tatt mange gode grep de siste årene for å gjøre kvaliteten på TINE Fotballskole enda bedre, og mener alt ligger til rette for noen flotte uker både sportslig og sosialt. Han anbefaler bruk av treningsøkta.no, et verktøy hvor man kan finne skreddersydde fotballøkter tilpasset alder, antall dager og funksjonsevne.

- Brukes øvelsene i treningsøkta.no aktivt og på riktig måte, så vil det gi barna både sportslig utvikling og trivsel i en uke som for mange er et av sommerens høydepunkter, sier Paulsen.

NFF og TINE har også satt et ekstra fokus på trenerrollen for å få enda bedre sportslig kvalitet og oppfordrer klubbene til å kåre årets trener på sin fotballskole.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo håper at mange vil la seg inspirere til en trenerkarriere gjennom TINE Fotballskole.

- Dette er et flott tiltak av NFF og TINE. Det er ikke bare fremtidige fotballspillere som er i aksjon under TINE Fotballskole, men også trenere. For mange er det kanskje første gang de prøver seg som trenere, og jeg håper mange vil få en god følelse med treneryrket gjennom denne uken, sier Høgmo.

- Som trener for barn er du et viktig forbilde, der du skal spre kunnskap og ikke minst gode holdninger. Det er viktig å være godt forberedt for å legge til rette for en best mulig fotballøkt. Er man godt forberedt vil økten få bedre flyt og det vil bli morsommere for alle. Planlegg økten godt og legg til rette for at barna skal ha det gøy med fotball, oppfordrer Høgmo.