Melka kommer frem

Det er krevende tider for mange av oss. TINE som matprodusent har et viktig samfunnsansvar under koronautbruddet. Vi opplever økt etterspørsel etter noen varer og trapper opp produksjonen i utvalgte kategorier. På den måten sørger vi for å levere melk, ost og andre meieriprodukter til det norske folk.

- Gjennom å øke kapasiteten på noen av meieriene, omfordele ressurser der de trengs og samarbeide tett med dagligvarekjedene skal vi sørge for at du alltid finner melk og meieriprodukter i din lokale butikk, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland. 

Han legger til at når eksempelvis salget av skolemelk er stoppet, kan man omfordele ressurser til andre produkter. TINE merker stor nedgang på produkter som selges til blant annet hoteller, barnehage, skole og kantiner. 

Melkebilene går som normalt 

Melkebilene går som normalt, og TINE henter melk fra gårdsbruk over hele landet. Produksjonen på meieriene går også som før og noen steder har TINE satt inn flere skift for å sikre at det blir produsert nok produkter. 

- I tillegg har vi store kjølelager flere steder, og et nettverk av kjøretøy bringer varene til butikker og institusjoner. Vi oppfordrer folk til å handle som normalt, da vil det bli meieriprodukter til alle, sier Hovland.  

Stolt av TINE-medarbeidere 

Noen kunder melder om å ha opplevd manko på utvalgte meieriprodukter. Konsernsjefen forteller at dette mest sannsynlig har med etterslep etter stor pågang i butikkene i midten av mars.

- Vi opplevde at det plutselig ble solgt mer varer enn noen kunne forutse. Derfor tok det noen dager før alle butikker var fylt opp igjen. Her er vi nå i rute. 

TINEs medarbeidere på meieri, lager, og sjåfører gjør nå alt de kan for at det norske folk skal finne produktene de trenger i butikkene. De fleste butikker får varer levert flere ganger i uken. 

- Medarbeiderne i TINE viser en fantastisk arbeidsinnsats i en vanskelig tid. Jeg er stolt av at vi klarer å holde vareflyten og leveransene tilnærmet normalt, sier Hovland. 

Ta vare på hverandre 

Konsernsjefen avslutter med å oppfordre folk til å kun handle det de trenger og forsikrer om at det er nok meieriprodukter til alle. 

- Nå er det viktigere enn noen gang at vi viser solidaritet og tar vare på hverandre. Jeg er imponert over dugnadsånden vi ser rundt om i hele Norge, avslutter konsernsjefen. 

600x600px_tine_tavarepaa_blue

 

 

Siste saker