Medaljer til 7 TINE-oster i oste-VM i Italia

Denne helgen gikk Oste-VM av stabelen i Italia og oster fra TINE og OsteCompagniet tok hjem hele 7 medaljer. World Cheese Awards arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen Guild of Fine Food, og regnes som «verdensmesterskapet i ost».

Osteprodusenter fra hele verden sender her sine aller beste produkter for å bli vurdert av profesjonelle ostedommere og oster fra Norge hevder seg helt i toppen.

Flere norske produsenter stiller med sine beste oster under årets mesterskap. Fra TINE og OsteCompagniet deltok 22 oster, der 7 av dem tok medalje.

3 norske oster helt i toppen
Gangstad Gårdsysteri, Tine og Lega Gardsysteri hadde én ost hver blant de 84 ostene som ble kåret til toppkvalitetskategorien supergull. TINE oppnådde supergull for osten Jarlsberg Vellagret 5 år og Lega Gardsysteri og Bakeri på Øyfjell i Vinje kommune i Telemark for osten Stavsfjell. Gangstad Gårdsysteri tok supergull med blåmuggosten Nidelven Blå.

– Det er fantastisk at tre norske oster hevder seg helt i toppen. Dette viser hvilken kvalitet det er på norsk ost, sier May-Liss Røsberg Heggland som er produktutvikler og ostedommer i TINE.

Nina Nørve, daglig leder i OsteCompagniet som jobber med TINEs spesialoster er også stolt av prestasjonen til de norske ostene.

- Vi vet vi møter sterke konkurrenter. Samtidig har vi hatt stor tro på at våre oster ville gjøre det bra og den bekreftelsen får vi her. Norge har virkelig utviklet seg til å bli en ostenasjon, og vi opplever sterk økning blant forbrukere som ønsker å lære mer om ost. Med dette VM og anerkjennelsen til de norske ostene vil nok osteinteressen styrkes ytterligere, sier Nørve.

Liste over medaljer til TINE og OsteCompagniet:

Supergull til Jarlsberg Special Reserve 5 år
Gull til Ekte Geitost fra Storsteinnes
Sølv til Chevre med Ramsløk fra Haukeli
Sølv til Ridderost fra Tresfjord
Sølv til Selbu Blå fra Selbu
Sølv til Brie med Pepper fra Dovre
Bronse til Snøhetta fra Dovre