TINE Norsk Chevre Naturell og Norvegia Reserve fikk gull i World Cheese Awards 2022.

Gull til to TINE-oster under VM

Det ble hele 6 medaljer på TINE under årets oste-VM i Wales. Norsk Chevre fra Haukeli og Norvegia Reserve fra Elnesvågen ble belønnet med gull!

Osteprodusenter verden over sender inn sine beste produkter til World Cheese Awards, også kjent som verdensmesterskapet i ost. Dommerpanelet består av de fremste fagekspertene i verden, og osten blir bedømt uten kjennetegn og opprinnelse. Det betyr at det er smaken og kvaliteten som avgjør om osten kommer på pallen.

I tillegg til to gullmedaljer, ble det bronsemedalje til TINE julebrunost fra Lom & Skjåk, Jarlsberg skorpefri fra Jæren, Norsk Sveitser Vellagret (9 mnd.) og Norsk Alpeost (7 mnd.) fra Elnesvågen.

Ost i verdensklasse

- Dette viser at vi har håndverk, smak og kvalitet i verdenstoppen. Det sier også noe om den innsatsen som gjøres i hele verdikjeden, fra gård til bord, sier konsernsjef i TINE, Gunnar Hovland.

Totalt var det 41 norske oster som fikk medalje i mesterskapet. Resultatene tyder på at Norge er i ferd med å bli en ostenasjon av rang.

- Dette er enda et bevis på at ikke bare TINE, men Norge, har ysterikompetanse i verdensklasse. Og så er det fantastisk flott å registrere at medaljevinnerne kommer fra mange levende lokalsamfunn over hele Norge, og at osten er produsert av melk fra de friskeste dyra i verden. For det er ingen tvil om at også god dyrevelferd, lav antibiotikabruk og en dyrehelse i verdensklasse, ligger bak disse resultatene. Vi vet at norske forbrukere ønsker seg mangfold og kvalitet i ostedisken. Da er det bare å si «vær så god»; varene er levert, slår en smilende Hovland fast.

Stolt produksjonsleder

På TINE-meieriene på Haukeli og Elnesvågen sto jubelen i taket da gullmedaljene var et faktum på torsdag. I fjor fikk Camembert fra Dovre gull i det samme mesterskapet.

-Vi blir utrolig stolte av dette. Det at vi hevder oss internasjonalt er virkelig en anerkjennelse av jobben vi gjør. Det ligger ofte årevis med hardt arbeid bak et ferdig produkt. Dyktige fagfolk og gode råvarer er en forutsetning for å lage en god ost med jevn og høy kvalitet, sier produksjonsleder på Haukeli, Hans Vandaskog Nesheim, og legger til:

-Det er med andre ord all grunn til å velge norsk når man skal kose seg med god ost!

I 2023 er det Trondheim som skal være vertsby for oste-VM.

Vedlegg:

Siste saker