Første TINE Geiterømme

Torsdag 8. mai 2014 ble det skrevet TINE-historie på meieriet på Ørsta, da de produserte 450 kilo TINE Geiterømme.
Markedssjef Rina Spieler Halvorsen (t.v.) og meierisjef Bente Reklev er begeistret for geiterømmen. Foto: Olav Håland
Markedssjef Rina Spieler Halvorsen (t.v.) og meierisjef Bente Reklev er begeistret for geiterømmen. Foto: Olav Håland

I løpet av mai, juni og juli skal TINE Partner begeistre med dette eksklusive sesongproduktet til et toppsjikt av restauranter og spesialbutikker i Norge.

Gårsdagens produksjon blir til vareprøver som skal presenteres for et utvalg av kunder i god tro om at de fatter interesse for produktet.
– I løpet av mai og juni skal vi produsere 1200 kg for salg. Geitmelka skummes og fløten syrnes med melkesyrebakterier. Etter at melkesyrebakteriene er tilsatt tappes rømmen i 1 kgs beger før den settes til syrning i 20 timer. Da er den ferdig og klar for å nytes, forteller meierisjef Bente Reklev.

Toppkokkene ønsker unike råvarer

– Rina Spieler Halvorsen er markedssjef i TINE Partner med ansvar for TINE Spesialiteter. Hun er spent på hvordan produktet blir mottatt, men er optimistisk. Vi testet geiterømmen hos vår Matfaglig Gruppe i fjor og toppkokkene ble begeistret. Bruksområdet er bredt. Geiterømmen passer spesielt godt til spekemat, men kan også brukes til matlaging – i sauser og gryter. Og den er også veldig god til skalldyr og fisk. Den gir en ekstra smaksdimensjon. Kokkene etterspør geiteprodukter. Det skyldes både eksklusiviteten og den unike og karakteristiske smaken. Kokkene i toppsjiktet ønsker unike råvarer som ikke kan kjøpes i butikken, sier Spieler Halvorsen.

«TINE Spesialiteter»

Konsernledelsen i TINE ønsker mer fokus på småskalaprodukter. Prosjektet som startet for et par år siden heter «TINE Spesialiteter».
– Vi vil jobbe videre med nye produkter, både på ku og geit. Vi ønsker å få opp en bred produktportefølje med TINEs aller fineste oster og andre lokale meieriprodukter. TINE har flere små meierier hvor det ligger til rette for småskalaproduksjoner. Eksempler på dette er TINE Ekte Geitesmør, produsert i Setesdal, og nå TINE Geiterømme fra Ørsta, sier markedssjefen.