Årets sommernyheter er endelig i butikk!

Med sol og sommer om hjørnet, frister også TINE med nye smaker denne våren. Blant annet kommer en helt unik smak på klassikeren Litago, proteinrike nyheter fra YT og TINE Cottage Cheese, og spennende tilbehør til grillmaten.

Når folkefavoritten Litago fyller år, må det markeres skikkelig. I anledning Litago sine 30 år som pionèr innen smaksatt melk i det norske markedet, kommer en helt ny smaksvariant, nemlig Litago med smak av Bursdagskake.

Bursdagskake er en smaksretning som de siste årene har vokst seg stor og blitt veldig populær. For de som lurer, smaker det en deilig kombinasjon av alt som er godt: jordbær, hvit sjokolade, pasjonsfrukt og kakebunn. Vi liker jo å variere og leke litt med smaker, så Litago Bursdagskake blir bare tilgjengelig i en begrenset periode før vi kommer med noe nytt igjen, forteller kommunikasjonsrådgiver i TINE, Margrete Holm Rogne og legger til:

– Vi ser på salgstallene at det er stor etterspørsel etter smaksattmelk. Ifølge melk.no, har smaksatt melk hatt en volumøkning på nesten 80 prosent de siste ti årene.

Proteinprodukter er i vinden

YT-produktene gjør det også svært godt om dagen, mye takket være en enorm proteintrend blant norske forbrukere. Nå kommer en helt ny restitusjonsdrikk med ekstra proteiner og karbohydrater for de som skal yte sitt aller beste, nemlig YT Restitusjonsdrikk Pro Kakao.

– Når du skal yte ekstra, trenger du påfyll av både proteiner og karbohydrater. Den nye restitusjonsdrikken fra YT inneholder 30 gram proteiner og 50 gram karbohydrater per boks, forteller Rogne.

Samtidig kommer bestselgeren og den populære proteinkilden, TINE Cottage Cheese, i stort beger tilpasset bruk til matlaging denne våren. Det blir den første av sitt slag i stort format på markedet – hele 770 gram.

Sommer og grillsesong

I år som tidligere år, kommer også Sunniva isTe med en ny og forfriskende sommersmak, nemlig Sunniva isTe hvit te med smak av Guava og Pasjonsfrukt. Guava er en populær smak og den smaken forbruker etterspør mest om dagen.

TINE lanserer også en norsk salatost, ternet i krydderolje i smakene urter og hvitløk, og fennikel og chili. TINE Norsk Salatost er mild og god på smak, og passer svært godt til salat, tapas, i pai eller andre varme retter.

– På anlegget vårt på Selbu har de brukt mye tid på å utvikle den norske salatosten. De siste syv årene har importen av feta- og salatost økt med 30 prosent. Med unntak av noen få lokale norske varianter, er mesteparten av feta- og salatost solgt i Norge importert fra Danmark, forteller Rogne.

TINE Grill & Stek, laget av 75 prosent Jarlsberg, er også å finne i butikkhyller er. Et godt vegetaralternativ som passer godt til burger, salat, wrap og som tilbehør til kjøtt og fisk. I tillegg kommer TINE Kryddersmør som er perfekt til kjøtt, fisk og grillmat.

Vedlegg: