
Hvit pizzadipp med bakte tomater
Enkel•60 min min
Med en pizzadipp får du smaken av pizza med masse ekstra ost servert i en bolle. Denne varianten er med ovnsbakte tomater, hvitløk og urter. Inviter familie og venner på pizza-dipp med godt brød, og dypp i vei.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
20 stkcherrytomater
-
1 ssolivenolje
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
6 dl
-
6 dl
-
1 dlMichelangelo Parmesan
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 dlhakket frisk basilikum
-
2 sshakket frisk timian (ev. oregano)
Til servering
-
1 stkbaguette eller annet godt brød
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Del tomater i to og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Vend med olje og salt og stek i ovnen i 20-25 minutter.
Tips
Har du dårlig tid kan du bruke friske tomater i dippen. Da får den en litt syrligere smak.
-
2
Rør sammen crème fraîche med revet ost og parmesan. Mos hvitløk og rør inn med hakkede urter og bakte tomater.
-
3
Ha alt over i en ildfast form. Dryss over litt ekstra revet ost om ønskelig og stek i ovnen i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og boblende.
-
4
Server varm og med brød, gjerne ristet eller grillet, til som dyppes i dippen.