Hvit pizzadipp med bakte tomater
Med en pizzadipp får du smaken av pizza med masse ekstra ost servert i en bolle. Denne varianten er med ovnsbakte tomater, hvitløk og urter. Inviter familie og venner på pizza-dipp med godt brød, og dypp i vei.
Enkel•1 t•8 personer
Ingredienser
- 20 stykk cherrytomat
- 1 ss olivenolje
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 6 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 6 dl TINE® Ekte Revet Ost Original
- 1 dl Michelangelo Parmesan
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 dl hakket frisk basilikum
- 2 ss hakket frisk timian, (ev. oregano)
Til servering
- 1 stykk baguette, eller annet godt brød
Slik gjør du
1
Sett ovnen på 200 °C. Del tomater i to og legg utover et stekebrett dekket med bakepapir. Vend med olje og salt og stek i ovnen i 20-25 minutter.
TipsHar du dårlig tid kan du bruke friske tomater i dippen. Da får den en litt syrligere smak.
2
Rør sammen crème fraîche med revet ost og parmesan. Mos hvitløk og rør inn med hakkede urter og bakte tomater.
3
Ha alt over i en ildfast form. Dryss over litt ekstra revet ost om ønskelig og stek i ovnen i 25-30 minutter eller til toppen er gyllen og boblende.
4
Server varm og med brød, gjerne ristet eller grillet, til som dyppes i dippen.
TipsPizzadipp er perfekt festmat! Samle gode venner og la alle dyppe ristet brød i. Sørg for å ha nok servietter!