Hjemmelaget tomatsaus

Hjemmelaget tomatsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 45 min
Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 ts TINE Meierismør
800 g hermetiserte plommetomater
3 ss balsamicoeddik
2 ss hakket frisk basilikum
1 ts sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ½ ss tomatpuré

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
    2. Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.

Tips!

Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.

Kommentar

Kommentarer

  • Marie

    1 år siden
    Jeg kan ikke se at det står noe om hvor mye tomatpure som skal tilsettes...

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Marie, Takk for at du følger med! Du har helt rett :) Vi har nå endret oppskriften og du vil se at det står 1-2 spiseskjeer med tomatpuré. God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat