Skip to main content

Hjemmelaget tomatsaus

Enkel
45min

Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.

3.8
(69)
Next ImageHjemmelaget tomatsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
800 g
hermetiserte plommetomater
3 ss
balsamicoeddik
2 ss
hakket frisk basilikum
1 ts
sukker
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1.5 ss
tomatpuré

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.

  2. Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter