Hjemmelaget tomatsaus

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 tsTINE Meierismør
800 ghermetiserte plommetomater
3 ssbalsamicoeddik
2 sshakket frisk basilikum
1 tssukker
½ tssalt
¼ tspepper
spiseskjetomatpuré

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
    2. Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.

Tips:

Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.

Kommentarer

  Legg til kommentar