Håndkle og blad
Hjemmelaget tomatsaus
(1111)

Hjemmelaget tomatsaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 tsTINE Meierismør
800 ghermetiserte plommetomater
3 ssbalsamicoeddik
2 sshakket frisk basilikum
1 tssukker
½ tssalt
¼ tspepper
spiseskjetomatpuré
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
    2. Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.

Blått hjerte
Tips!

Jo lengre sausen koker, jo mer smaksrik og fyldig blir den. En god tomatsaus kan godt fryses til bruk senere.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat