Hjemmelaget tomatsaus
Enkel•45 min min
Med en perfekt tomatsaus på repertoaret har du mange muligheter for gode måltider. Tomatsaus er fast ingrediens i italienske retter som pasta og pizza, i pølsegryte og til kjøttboller. Den kan selvfølgelig brukes i utallige andre retter også.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 ts
-
800 ghermetiserte plommetomater
-
3 ssbalsamicoeddik
-
2 sshakket frisk basilikum
-
1 tssukker
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 ½ sstomatpuré
Slik gjør du det
-
1
Finhakk løk og hvitløk og fres mykt i smør i en kjele. Tilsett tomatpuré og fres videre i ett minutt.
-
2
Ha i tomater, eddik, basilikum, sukker, salt og pepper og la småkoke i ca. 40 minutter. Rør underveis. Tomatene vil knuses ettersom de koker. Smak til med salt og pepper.
Tips
Kjør sausen glatt med stavmikser om du ønsker en finere konsistens.