Appelsinsaus
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 20 g frisk ingefærrot
- 1 stilk stangselleri
- 2 ss TINE® Meierismør
- 2 stykk appelsin
- 3 dl lys kjøttkraft, eller ferdigblandet fond/buljong
- 2 ss hetvin, (sherry eller portvin), kan sløyfes
- 1.5 ss maisenna
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
2
Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
3
Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
4
Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.
TipsDu kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.
TipsDet klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.