Appelsinsaus

Appelsinsaus

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 20 min
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.

Ingredienser

Antall porsjoner

20 g frisk ingefærrot
1 stilk stangselleri
2 ss TINE Meierismør
2 stk appelsiner
3 dl lys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
2 ss hetvin (sherry eller portvin), kan sløyfes
1 ½ ss maisenna
1 dl TINE Crème Fraîche Original
½ ts salt

Slik gjør du det

    1. Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
    2. Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
    3. Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
    4. Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.
      Tips!

      Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.

Tips!

Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.

Kommentar

Kommentarer

  • Gro

    3 år siden
    Skal lage til 10 personer, og ser at antall appelsiner øker til 5. Går ut fra at en skal bruke saften fra disse, men hvor mye skal i? Det eneste som er nevnt om presset appelsinsaft er at man skal røre ut maisenna i 1 dl.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Gro, I oppskriften står det at du bare skal bruke skallet fra appelsine, men du kan selvsagt smake til sausen med appelsinsaften. Da trenger du nok ikke fem stykker, men kanskje tre. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat