Appelsinsaus
Enkel•20 min min
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
20 gfrisk ingefærrot
-
1 stilkstangselleri
-
2 ss
-
2 stkappelsiner
-
3 dllys kjøttkraft eller ferdigblandet fond/buljong
-
2 sshetvin (sherry eller portvin), kan sløyfes
-
1 ½ ssmaisenna
-
1 dl
-
½ tssalt
Slik gjør du det
-
1
Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
-
2
Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
-
3
Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
-
4
Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.
Tips
Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.