
Appelsinsaus
Appelsin og ingefær er det perfekte par. Med disse to ingrediensene får du en nydelig saus til and, gås, kalkun og kylling.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Riv ingefærrot med rivjern og finhakk stangselleri.
- 2
Smelt smør i en kjele ved middels varme. Tilsett revet skall av en appelsin, ingefærrot og selleri. La det hele surre på middels varme i noen minutter, til sellerien mykner.
- 3
Tilsett kjøttkraft/buljong og eventuelt hetvin, og la det hele få et oppkok. Rør ut maisenna i 1 dl presset appelsinsaft.
- 4
Tilsett blandingen i en tynn stråle i den kokende sausen mens du rører kontinuerlig. Tilsett crème fraîche og la sausen småkoke i et par minutter. Smak til sausen med salt før servering.
Tips
Du kan fint bytte ut vanlige crème fraîche med den magre varianten.
Tips
Det klassiske er å servere appelsinsausen til and eller gås, men den smaker også nydelig til pasta eller hvitt kjøtt.