
Suprêmesaus
Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).
- 2
Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.
- 3
Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.
- 4
Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.
Tips
Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.