Skip to main content

Suprêmesaus

Enkel
20min

Dette er en meget fyldig og kraftig saus som passer godt til svin og hvitt kjøtt.

4.1
(27)
Next ImageSuprêmesaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 dl
hønsekraft eller ferdigblandet fond/buljong
10 g
romtemperert TINE® Meierismør
10 g
hvetemel
1 stk
eggeplomme
0.25 ts
kajennepepper
0.5 ss
sitronsaft, friskpresset
0.25 ts
nykvernet salt

Fremgangsmåte

  1. Kok inn hønsekraft/fond i en kjele, til den er redusert til det halve. Rør mykt smør og mel sammen til en jevn blanding (beurre manié).

  2. Tilsett buerre manié-blandingen i den innkokte kraften mens du rører med en visp. La sausen småkoke under omrøring i noen minutter.

  3. Bland eggeplommene sammen med crème fraîche i en stor bolle. Hell den kokende sausen forsiktig i bollen under kraftig omrøring. Ha sausen tilbake i kjelen.

  4. Rør godt, og la sausen tykne under svak varme. Den må ikke koke. Visp inn små, kalde smørterninger i den varme sausen, til sausen blir blank og jevn. Tilsett kajennepepper etter smak (her må du prøve deg litt frem) og friskpresset sitronsaft. Smak til med salt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Kald smør- og hvetemeljevning (beurre manié): Beurre manié er like deler mykt/romtemperert smør og mel, som røres sammen til en røre.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter