Skip to main content

Smørsaus

Enkel
10min

Smørsaus er en kremet saus med den gode smørsmaken. Nydelig til både rød og hvit fisk, på nykokte grønnsaker eller på pastaen.

4.0
(99)
Next ImageSmørsaus

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
sjalottløk, finhakket
2 ss
hvitvinseddik
1 dl
hvitvin evt. alkoholfri hvitvin
0.25 ts
sitronsaft
0.25 ts
salt
0.25 ts
hvit pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha sjalottløk, hvitvinseddik og hvitvin i en kjele. La det koke til væsken er redusert til en sirupsaktig saus på ca. 2 spiseskjeer.

  2. Tilsett kremfløte og la blandingen koke opp.

  3. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.

  4. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Sil sausen før servering, eller la den være som den er.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Denne sausen kan varieres i det uendelige, f.eks. ved å tilsette krydderurter, sennep, tomat eller paprikapulver.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter