Skip to main content

Sandefjordsmør

Enkel
15min

Historien bak Sandefjordsmør inneholder fransk innflytelse, en hotelldirektør, noen bevisste valg og noen tilfeldigheter. Sånt blir det god saus av!

3.8
(260)
Next ImageSandefjordsmør

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ts
sitron (Smak til)
0.25 ts
nykvernet salt
0.25 ts
nykvernet pepper
3 ss
finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Kok opp fløte og reduser til halv mengde.

  2. Pisk inn små terninger med smør. Fortsett til alt smøret er pisket inn. Pass på at det ikke koker underveis, men at temperaturen ligger oppunder kokepunktet.

  3. Press saften ut av sitronen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og tilsett bladpersille.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Matfløte er en magrere variant av kremfløte og passer godt til hverdags. Den kan brukes til supper, sauser og gryteretter, og den tåler småkoking.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter