Viltsaus

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

16
  • Enkel
  • 15 min
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Ingredienser

3 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
2 ½ dl kraft (evt. buljong)
3 dl TINE Kremfløte
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original (eller annen brunost fra TINE)
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
    2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.
      Tips

      Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Tips

Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Kommentarer

  • Odd Arnfinn Høyem

    2 år siden
    Kan denne sausen fryses?

     (2)


Det er mye kjærlighet i god mat