Viltsaus

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

Kommentarer 16
  • Enkel
  • 15 min
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ss TINE Meierismør
1 ss hvetemel
2 ½ dl kraft (evt. buljong)
3 dl TINE Kremfløte
50 g TINE Gudbrandsdalsost Original (eller annen brunost fra TINE)
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
    2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.
      Tips!

      Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Tips!

Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Odd Arnfinn Høyem

    1 år siden
    Kan denne sausen fryses?

    Kommenter  (2)


  • Odd Arnfinn Høyem

    1 år siden
    Kan denne sausen fryses?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Odd Arnfinn, Sausen kan fint fryses, men det er viktig at den varmes opp på svak temperatur slik at den ikke sprekker/koagulerer :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Siv

    2 år siden
    Hei! Skal hele pakken med brunost brukes oppi sausen ?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Siv, 50 gram utgjør 2-4 skiver brunost, kommer an på tykkelsen på skivene. Smak deg fram:) Lykke til!

      Kommenter  (2)


  • Stine

    2 år siden
    Kan denne brukes til å lage viltgryte også? Eventuelt noen tips?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Stine, Denne kan du fint bruke som en base til en viltgryte :) Brun bein i kjelen sammen med løk før du begynner med Sausen/basen i samme kjele, det gir god smakt til gryta. Lykke til!

      Kommenter  (1)


  • Anders

    2 år siden
    Hei,Hvordan buljong kan man bruke?Høns?Okse?

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Anders, Her ville jeg brukt helst viltkraft men okse passer også bra :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Karoline

    3 år siden
    Laget denne, eller inspirert av denne, flere ganger. Nå hadde jeg glemt å kjøpe fløte og brukte melk i stedet + kraften fra biffen vi skal spise til. Ble minst like god!!

    Kommenter  (2)

    • Øyvind , stolt kokk og baker

      3 år siden
      Hei Karoline, Godt å høre. Her tror jeg gode kokkeskills hjalp til å gjøre middagen så bra også ;) Takk for tilbakemeldingen.

      Kommenter  (4)


  • Torunn

    3 år siden
    Kan jeg bruke fløtemysost eller må det være brunost fra geitmelk?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Torunn. Du kan bruke den brunosten du selv foretrekker, men jo kraftigere brunosten smaker, jo mer smak får du på sausen :)

      Kommenter  (0)


  • Lillian

    5 år siden
    Første gang jeg skal lage viltsaus. Skal smøret og melet brunes? Og eventuelt hvor mye? :)

    Kommenter  (34)

    • Oda Smeby Christensen

      5 år siden
      Hei! I denne oppskriften kommer fargen på sausen fra brunosten, så smøret skal bare smeltes, og ikke brunes. God middag!

      Kommenter  (14)


Det er mye kjærlighet i god mat