Ekte norsk viltsaus - fløtesaus
Enkel•15 min min
Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ss
-
1 sshvetemel
-
2 ½ dlkraft (evt. buljong)
-
3 dl
-
50 gTINE® Gudbrandsdalsost (eller annen brunost fra TINE)
-
1 tssalt
-
½ tsgrovmalt pepper
Slik gjør du det
-
1
Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
-
2
Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.
Tips
Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.