Håndkle og blad
Viltsaus
(158158)

Ekte norsk viltsaus - fløtesaus

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig viltsaus basert på fløte, brunost og kraft. Hjemmelaget viltsaus smaker fortreffelig som tilbehør til alle typer viltkjøtt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ssTINE Meierismør
1 sshvetemel
2 ½ dlkraft (evt. buljong)
3 dlTINE Kremfløte
50 gTINE Gudbrandsdalsost Original (eller annen brunost fra TINE)
1 tssalt
½ tsgrovmalt pepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en tykkbunnet kjele og rør inn mel. Rør til blandingen begynner å bli brun. Spe gradvis med kraften under konstant omrøring til du får en klumfri saus.
    2. Rør inn fløte. Tilsett brunost og smak til med salt og pepper. La sausen småkoke på middelsvarme i ca. 10 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Dersom du synes sausen blir for lys, kan du tilsette litt sukkerkulør.

Blått hjerte
Tips!

Du kan bytte ut geitost med rørte tyttebær. Bruk ca. 2 ss til 4 porsjoner.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat