Rømmedressing

Rømmedressing

Kommentarer 19
  • Enkel
  • 10 min
Frisk hvitløksdressing er perfekt til gill-mat og pizza. Bytter du ut hvitløk med friske krydderurter, får du en digg urtedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 beger TINE Lettrømme 18 %
2 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Eventuelt:

1 dl friske, finhakkede krydderurt (f.eks. basilikum, oregano eller gressløk)

Slik gjør du det

    1. Bland lettrømme med finhakket hvitløk og smak til med salt og pepper.
    2. Hakk eventuelt urter istedenfor hvitløk, og du får en nydelig urtedressing.
      Tips!

      All dressing smaker best når den får stå og trekke litt før servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ida

    9 måneder siden
    Veldig god og enkel dressing og mange fine tips i kommentarfeltet her også. Men hvor lenge vil dere antyde at den holder seg i kjøleskapet?

    Kommenter  (2)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Ida,

      Så lenge den ikke står lenge på bordet mellom hver gang du har den i kjøleskapet og den er plastret godt. Kan den nok holde seg opptil 5 dager i kjøleskapet :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


  • Jeanette

    12 måneder siden
    Hei. Har laget denne dressingen på Gresk/tyrkisk yoghurt, og det slår aldri feil ??
    Dressingen ble veldig god.
    Men 1 dl oregano var veldig mye. Har ikke hatt det i, men heller smakt meg frem med krydder og salt ??

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      12 måneder siden
      Hei Jeanette,

      Så hyggelig å høre at du bruker vår oppskrift igjen og igjen :) Det å krydre mat er alltid en smaksak av den som lager den :) Fortsatt god matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Yes

    1 år siden
    Jeg pleier å ha i en chili og en liten båt med sitron og noen blader med basilikum ta i ca 2 spiseskjeer med majones om du bruker lett rømme da blir den ikke så tynn :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei, Det høres ut som en veldig spennende vri på oppskriften :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • EH

    2 år siden
    Både smak og konsistens for et løft med en god spiseskje majones. En dæsj sennep er heller ikke dumt.

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei EH, Takk for at du deler dine tips med oss :) Majones og sennep kan være gode smaksforsterkere i dressinger! Ha en fin dag!

      Kommenter  (0)


  • Jens TH

    2 år siden
    ALT smaker bedre med seterrømme. Bruker KUN det. Tykkere er den selvfølgelig også. Smaken sitter i fettet!

    Kommenter  (2)


  • Ida

    3 år siden
    Til dere som opplever at rømmen blir for tynnflytende: dere rører for mye i rømmen. Da blir den veldig tynn. Vend heller ingrediensene forsiktig inn :)

    Kommenter  (4)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ida, Tusen takk for godt innspill :)

      Kommenter  (0)


  • inge G Ølberg

    3 år siden
    Ser at det er svert mange som klager på at rømmen blir svert tynn når du skal bruke den til blant annet dipp. Kan ikke se at Tine kommer med noen svar og forklaringer noen sted. Tine lett rømme er jo omtrent ubrukelig som dipp. Må jeg gå over til Q-meiriene eller hva sier Tine.

    Kommenter  (8)

    • torben

      3 år siden
      Bruker og røre i dipp blanding og så en stund i kjøleskapet til den tykner til.

      Kommenter  (7)

      • inge Ølberg

        3 år siden
        Nei, det er ikke riktig.

        Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Inge, Lettrømme vil, naturlig nok, være noe mer tynnflytende enn Seterrømme. Dette er fordi den inneholder endel mindre melkefett. Så jeg vil anbefale deg å bruke Seterrømme neste gang. Ett annet godt tips er å lage dipp av Kesam naturell. Det har jeg gjort i mange år selv. Lykke til :)

      Kommenter  (0)


  • Maren

    3 år siden
    Hver gang jeg har prøvd meg på å lage egen rømmedressing, blir den alltid veldig tynn og rennende. Rømmen mister konsistensen, er det mulig å unngå dette?

    Kommenter  (8)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Maren, Et godt tips er å lage dressingen en time før servering og la den stå kaldt. Da får den satt seg:) God sommer!

      Kommenter  (9)

      • Kristina

        3 år siden
        Det hjelper ikke. Den er like tynn for det..

        Kommenter  (0)

        • Øyvind , stolt kokk og baker,

          3 år siden
          Hei Kristina, Hvilken type rømme er det du bruker? Lettrømme er noe tynnere enn Seterrømme, så du kan forøske å lage denne dressingen med Seterrømme? Alternativt kan du lage den med Kesam naturell. Lykke til :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat