Pisket smør med yoghurt – Perfekt til grillmaten!
Luftig pisket smør med TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type – Perfekt til grillmaten! Smaksett det luftige smøret med det du liker best av urter eller grønnsaker. Prøv chimichurri urtesmør, pisket smør med rødbete og hvitløk, eller et med sitron, appelsin og aprikos.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
Pisket smør à la Chimicurri – Urtesmør
- 250 g TINE® Meierismør
- 2 ss TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 6 kvist frisk persille
- 6 kvist frisk oregano
- 6 kvist frisk basilikum
- 2 stykk finhakket hvitløksfedd
- 1 stykk finhakket grønn chili
- 0.5 stykk sitron, (saften)
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Pisket smør med appelsin, sitron og aprikos
- 250 g TINE® Meierismør
- 2 ss TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 1 stykk sitron, zest/revet skall
- 2 stykk appelsin, zest/revet skall
- 6 stykk finhakket tørket aprikos
- 0.5 ts salt
Pisket smør med rødbet og hvitløk
- 250 g TINE® Meierismør
- 2 ss TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 1 stykk finhakket ferdigkokt rødbet
- 2 stykk finhakket hvitløksfedd
- 4 stilk finhakket frisk timian
- 0.5 ts salt
Slik gjør du
1
Pisk romtemperert smør med yoghurt i en kjøkkenmaskin med ballongvisp, eller håndmikser, til smøret blir luftig og hvitt. Ha tålmodighet for det tar litt tid.
2
Ha i resten av ingrediensene som varierer smaken på smøret, og pisk det godt inn.
TipsSmaksett det luftige smøret med det du liker best av urter eller grønnsaker. Eksperimenter gjerne med forskjellig krydder også og sett ditt eget preg på det luftige smøret. Hva med ramsløk når det er i sesong – eller svart hvitløk, røkt chili eller fennikelsmak?