
Baba ganoush
Enkel•60 min min
Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 stkauberginer
-
2 dl
-
1 sssesamolje
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stksitron
-
¼ tsmalt spisskummen
-
1 tssalt
Slik gjør du det
-
1
Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.
-
2
Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
-
3
Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.
Tips
Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.