Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Baba ganoush

Enkel
1t

Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.

3.5
(20)
Next ImageBaba ganoush

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk
aubergine
1 ss
sesamolje
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
sitron
0.25 ts
malt spisskummen
1 ts
salt

Fremgangsmåte

  1. Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.

  2. Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.

  3. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.

    Tips

    Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Baba ganoush er en populær hovedingrediens i vegetarretter. Den kan også lages i ovn om du ikke har en grill. Stek augberginene myke på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv baba ganouch for eksempel i pitabrød med masse fersk salat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter