Baba ganoush

Baba ganoush

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stk auberginer
2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 ss sesamolje
2 stk hvitløksfedd
1 stk sitron
¼ ts malt spisskummen
1 ts salt

Slik gjør du det

    1. Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.
    2. Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
    3. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.
      Tips!

      Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.

Tips!

Baba ganoush er en populær hovedingrediens i vegetarretter. Den kan også lages i ovn om du ikke har en grill. Stek augberginene myke på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv baba ganouch for eksempel i pitabrød med masse fersk salat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat