Baba ganoush

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Baba ganoush er en auberginedipp som ligner litt på hummus og er nydelig tilbehør til det meste av grillmat.

Antall porsjoner

Ingredienser

3 stkauberginer
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 sssesamolje
2 stkhvitløksfedd
1 stksitron
¼ tsmalt spisskummen
1 tssalt
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Stikk hull i auberginen med en gaffel og svi skallet over direkte varme på grillen til det er sort, 10-15 minutter. Vend ofte slik at den blir jevnt stekt og skallet brent.
    2. Legg auberginen over i en aluminiumsform og la stå på indirekte varme under lokk til den er myk, 20-25minutter. Avkjøl, del i to og skrap ut den myke innmaten.
    3. Mos med en gaffel og rør inn rømme, sesamolje, most hvitløk, saften fra sitron og spisskummen til godt blandet. Smak til med salt. Ha i en serveringsbolle og drypp over olivenolje.

      Tips:

      Grill hel hvitløk på indirekte varme eller i folie i glørne – klem ut fedd og mos inn for en mildere og rundere smak en rå hvitløk.

Tips:

Baba ganoush er en populær hovedingrediens i vegetarretter. Den kan også lages i ovn om du ikke har en grill. Stek augberginene myke på 200 °C i ca. 40 minutter. Prøv baba ganouch for eksempel i pitabrød med masse fersk salat.

Kommentarer

  Legg til kommentar