Skip to main content

Spinatsuppe med sprøstekte kikerter

Enkel
45min

En grønn vegetarsuppe med spinat og sprøstekte kikerter. Super middag til kjøttfri mandag.

3.8
(25)
Next ImageSpinatsuppe med sprøstekte kikerter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
1 stk
hvitløksfedd
300 g
spinat
7 dl
grønnsaksbuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
revet muskat

RISTEDE KIKERTER

200 g
hermetiske kikerter
1 ss
olivenolje
0.5 ts
chilipulver
0.5 ts
paprikapulver
0.5 ts
salt

TIL SERVERING

4 skiver
grovt brød, eller rundstykker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 175 °C. Skyll kikertene godt og la renne av. Vend dem med olje, chili- og paprikapulver og salt. Spre utover et stekebrett dekket med bakepapir og stek i ovnen til sprø, ca. 40 minutter.

  2. Hakk løk og hvitløk og fres blankt i smør. Tilsett spinat og fres til bladene faller sammen. Hell i grønnsaksbuljong og kok suppen i 5-10 minutter.

  3. Kjør suppen jevn med stavmikser. Tilsett fløte og smak til med salt, pepper og muskat.

  4. Kok suppen opp før servering og server med ristede kikerter, TINE® Petite Fraîche og grovt brød med smør.

    Tips

    Topp gjerne suppen med andre ting som for eksempel sprøstekt bacon, krutonger eller hardkokt egg.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Supper er både raskt og enkelt å lage, men det lønner seg å ha en stavmikser tilgjengelig. Da er det bare å kjøre suppen glatt i gryten slik at det ikke blir noe ekstra oppvask.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter