Søtpotetsuppe med røde linser
En fyldig og smaksrik suppe som metter godt. Røde linser trenger ikke å bløtlegges på forhånd, så de er perfekte å bruke i raske hverdagsretter.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 2 ss TINE® Meierismør
- 1 stykk løk, , finhakket
- 1 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 3 ss ingefær, , finrevet
- 2 stykk mellomstore søtpotet, , i biter
- 2.5 dl røde linser, , ukokt
- 4 dl gulrot, , i biter
- 2 ts spisskummen
- 1 l grønnsaksbuljong
- 140 g bacon, , i biter
- 2 dl TINE® Kremfløte
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
- 4 ss TINE® Lettrømme 17 %
- 4 ts friske urter, , hakket
Slik gjør du
1
Smelt smør i en kjele, og fres løk, hvitløk og ingefær på middels høy varme, ca. 2 minutter.
2
Skrell søtpotet og del i biter. Skyll linser godt i kaldt vann. Ha linser, søtpotet og gulrot i kjelen, og fres i et par minutter. Tilsett spisskummen, og rør godt. Hell over grønnsaksbuljong, og la suppen koke i 20 minutter.
TipsGrønnsaksbuljong kan erstattes med både hønse- og oksebuljong. Bruk det du har for hånden.
3
Smelt smør i en varm stekepanne, og sprøstek bacon i ca. 5 minutter. Rør underveis.
4
Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør inn fløte, og smak til med salt og pepper. Server suppen med en skje rømme, sprøstekt bacon og et urtedryss.
TipsBruk gjerne urter som timian eller persille.
TipsDropper du bacon på toppen av suppen, er dette et godt vegetarisk alternativ.