Søtpotetsuppe med røde linser

Søtpotetsuppe med røde linser

Kommentarer 12
  • Enkel
  • 30 min
En fyldig og smaksrik suppe som metter godt. Røde linser trenger ikke å bløtlegges på forhånd, så de er perfekte å bruke i raske hverdagsretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
2 ss TINE Meierismør
1 stk løk , finhakket
1 stk hvitløksfedd , finhakket
3 ss ingefær , finrevet
2 stk mellomstore søtpoteter , i biter
2 ½ dl røde linser , ukokt
4 dl gulrøtter , i biter
2 ts spisskummen
1 l grønnsaksbuljong
140 g bacon , i biter
2 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper
4 ss TINE Lettrømme 18 %
4 ts friske urter , hakket

Slik gjør du det

    1. Smelt smør i en kjele, og fres løk, hvitløk og ingefær på middels høy varme, ca. 2 minutter.
    2. Skrell søtpotet og del i biter. Skyll linser godt i kaldt vann. Ha linser, søtpotet og gulrot i kjelen, og fres i et par minutter. Tilsett spisskummen, og rør godt. Hell over grønnsaksbuljong, og la suppen koke i 20 minutter.
      Tips!

      Grønnsaksbuljong kan erstattes med både hønse- og oksebuljong. Bruk det du har for hånden.

    3. Smelt smør i en varm stekepanne, og sprøstek bacon i ca. 5 minutter. Rør underveis.
    4. Kjør suppen glatt med en stavmikser. Rør inn fløte, og smak til med salt og pepper. Server suppen med en skje rømme, sprøstekt bacon og et urtedryss.
      Tips!

      Bruk gjerne urter som timian eller persille.

Tips!

Dropper du bacon på toppen av suppen, er dette et godt vegetarisk alternativ.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marte

    8 måneder siden
    For en kjempegod oppskrift! Jeg brukte vanlig TINE Kremfløte, men kan man bruke TINE Matfløte i stedet for kremfløte?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Så hyggelig at det smakte, Marte :) Du kan helt fint bruke matfløte om du ønsker det.

      Kommenter  (1)


  • Adam

    1 år siden
    Denne suppen var skikkelig god!

    Kommenter  (1)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Så bra at den falt i smak, Adam :) God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Jeanette

    2 år siden
    Hei! Ser det står 4 dl gulrøtter i oppskriften. Hvor mange gulrøtter tilsvarer ca dette evt i gram?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Jeanette, Dette kommer veldig an på størrelsen på gulerøttene, men prøv med 4- 5 gulrøtter først å se hvor mye det tilsvarer :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Aida

    2 år siden
    Kan man bruke hermetiske linser eller ???

    Kommenter  (2)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Aida, Det kan du, men er de hermetiske linsene allerede kokt må du tilsette disse i slutten av koketiden så de ikke blir overkokt :)

      Kommenter  (2)


  • Arild Noven

    2 år siden
    Alle typar bønner og linser skal blautleggjast før koking. Då unngår ein at dei sprekk under kokinga, ein reduserer tarmgass og - ikkje minst - ein reduserer koketida og tek dermed vare på meir av næringsstoffa.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Arild, Koker du linsene/bønnene i samme vannet som du bløtlegger de i?

      Kommenter  (5)

      • Meg

        2 år siden
        Normalt skal bløtleggingsvannet til bønner, erter og linser helles av, så koker man i nytt vann. Alltid vært sånn i gamle dager i hvert fall. Det skal visstnok også være et ledd i å redusere tarmgass :)

        Kommenter  (0)

        • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

          2 år siden
          Hei, Røde linser trenger ikke å bløtlegges før koking, men om de gjør det så er det greit å skifte ut bløtleggingsvannet om man ønsker :) Lykke til!

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat