Rødbetesuppe med matyoghurt

Rødbetsuppe med Crème Fraîche.

Kommentarer 14
  • Enkel
  • 70 min
Denne rødbetsuppen er en skikkelig grønnsaksbombe. En deilig hverdagssuppe på en kald høstdag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
4 fedd hvitløksfedd
2 stk gulrøtter
100 g poteter
650 g rødbeter
2 ss TINE Meierismør
½ ts korianderfrø
2 stk terning kyllingbuljong
1 l vann
1 stk lime
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

300 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 ss frisk timian

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt i grove terninger.
    2. Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot, potet og rødbet i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 10 minutter.
    3. Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.
    4. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper. Server suppen toppet med en skje Crème Fraîche og litt timian.
Tips!

Server suppen med hjemmelaget focaccia.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Marianne

    1 år siden
    Nam, denne suppen ble utrolig god:)

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Enig med deg, Marianne :) Takk for hyggelig tilbakemelding! God matlaging videre.

      Kommenter  (0)


  • Maren

    3 år siden
    Hvis du ikke har creme fraiche kan du bruke fetaost :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Maren, Godt tips! Tusen takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (1)


  • Mari

    3 år siden
    Kan den fryses ned?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Mari, Det skal gå helt fint å fryse ned denne suppen :) Lykke til!

      Kommenter  (1)

      • Mari

        10 måneder siden
        Den ble ikke fryst ned. Alt ble spist da som i dag. Godt!

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          10 måneder siden
          Så bra den falt i smak, Mari :)

          Kommenter  (0)


  • Ingrid

    3 år siden
    Kjempe god suppe! hadde en liten skvett kremfløte oppi når jeg varmet opp restene - det var også godt.

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ingrid, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • per

    3 år siden
    Denne er veldig bra. Topp oppskrift

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Per, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (4)


  • Eirin

    5 år siden
    Kjempegod suppe!!

    Kommenter  (1)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Takk for hyggelig tilbakemelding, Eirin!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat