Rødbetesuppe med matyoghurt

Rødbetsuppe med Crème Fraîche.

14
  • Enkel
  • 70 min
Denne rødbetsuppen er en skikkelig grønnsaksbombe. En deilig hverdagssuppe på en kald høstdag.

Ingredienser

1 stk løk
4 fedd hvitløksfedd
2 stk gulrøtter
100 g poteter
650 g rødbeter
2 ss TINE Meierismør
½ ts korianderfrø
2 stk terning kyllingbuljong
1 l vann
1 stk lime
½ ts salt
¼ ts pepper

Tilbehør:

300 g TINE Lett Crème Fraîche 10 %
4 ss frisk timian

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt i grove terninger.
    2. Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot, potet og rødbet i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 10 minutter.
    3. Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.
    4. Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper. Server suppen toppet med en skje Crème Fraîche og litt timian.
Tips

Server suppen med hjemmelaget focaccia.

Kommentarer

  • Marianne

    2 år siden
    Nam, denne suppen ble utrolig god:)

     (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Enig med deg, Marianne :) Takk for hyggelig tilbakemelding! God matlaging videre.

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat