
Rødbetsuppe med Crème Fraîche.
- Enkel
- 70 min
Denne rødbetsuppen er en skikkelig grønnsaksbombe. En deilig hverdagssuppe på en kald høstdag.

Ingredienser
1 stk | løk |
4 fedd | hvitløksfedd |
2 stk | gulrøtter |
100 g | poteter |
650 g | rødbeter |
2 ss | TINE Meierismør |
½ ts | korianderfrø |
2 stk | terning kyllingbuljong |
1 l | vann |
1 stk | lime |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
Tilbehør:
300 g | TINE Lett Crème Fraîche 10 % |
4 ss | frisk timian |


Slik gjør du det
-
-
Rens og hakk løk og hvitløk. Skrell gulrot, potet og rødbete, og kutt i grove terninger.
-
Ha smør i en kjele og surr løk og hvitløk på svak varme i ca. 5 minutter. Ha gulrot, potet og rødbet i kjelen sammen med korianderfrø, og la det småputre på lav varme i 10 minutter.
-
Tilsett buljongterning og vann. La suppen koke i 35–40 minutter med lokket på, til rødbetene er møre.
-
Bruk en stavmikser eller en kjøkkenmaskin og kjør suppen til den er helt glatt. Smak til suppen med litt limesaft og salt og pepper. Server suppen toppet med en skje Crème Fraîche og litt timian.
-
Produkter i oppskriften



La deg inspirere



Populært akkurat nå



Kommentarer
Marianne
(0)
Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent
(0)
Maren
(1)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(1)
Mari
(0)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(1)
Mari
(0)
Annicken , Kokk og kundekonsulent
(0)
Ingrid
(1)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(0)
per
(3)
Øyvind , stolt kokk og baker,
(4)
Eirin
(1)
Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør
(0)