Håndkle og blad
Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille
(177177)

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkhakket purre (bruk kun det hvite)
400 gpoteter
1 ssTINE Meierismør til steking
1 lvann
2 stkgrønnsakbuljongterninger
200 gbacon
¼ tssalt
¼ tspepper
3 sshakket persille
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
    2. Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.
    3. Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.
    4. Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon og persille.
      Blått hjerte
      Tips!

      Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering. Suppen kan også krydres med karri, hvis man ønsker en litt mer spennende smak.

Blått hjerte
Tips!

Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat