
Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille
Enkel•30 min min
I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkhakket purre (bruk kun det hvite)
-
400 gpoteter
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 lvann
-
2 stkgrønnsaksbuljongterninger
-
200 gbacon
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
3 sshakket persille
-
4 ssolivenolje
Slik gjør du det
-
1
Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
Tips
Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.
-
2
Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.
-
3
Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.
-
4
Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon, persille og olivenolje.
Tips
Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering.