Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

(139)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
2 stkhvitløksfedd
1 stkhakket purre (bruk kun det hvite)
400 gpoteter
1 ssTINE Meierismør til steking
1 lvann
2 stkgrønnsakbuljongterninger
200 gbacon
¼ tssalt
¼ tspepper
3 sshakket persille

Slik gjør du det

    1. Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
    2. Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.
    3. Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.
    4. Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon og persille.

      Tips:

      Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering. Suppen kan også krydres med karri, hvis man ønsker en litt mer spennende smak.

Tips:

Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.

Kommentarer