Skip to main content

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Enkel
30min

I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

3.8
(446)
Next ImagePotetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
hakket purre
600 g
melne poteter
1 ss
TINE® Meierismør til steking
2 stk
grønnsaksbuljongterning
200 g
bacon
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
3 ss
hakket persille
4 ss
olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.

    Tips

    Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.
  2. Hell over melk og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.

  3. Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.

  4. Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon, persille og olivenolje.

    Tips

    Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering.
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter