Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

16
201
Enkel30 min
I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    hakket purre (bruk kun det hvite)
  • 400 g
    poteter
  • 1 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 l
    vann
  • 2 stk
    grønnsaksbuljongterninger
  • 200 g
    bacon
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 ss
    hakket persille
  • 4 ss
    olivenolje

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.

    Tips

    Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.

  2. 2

    Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.

  3. 3

    Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.

  4. 4

    Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon, persille og olivenolje.

    Tips

    Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering.

Del denne oppskriften: