Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Kommentarer 13
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk hakket purre (bruk kun det hvite)
400 g poteter
1 ss TINE Meierismør til steking
1 l vann
2 stk grønnsaksbuljongterninger
200 g bacon
¼ ts salt
¼ ts pepper
3 ss hakket persille

Slik gjør du det

    1. Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
    2. Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.
    3. Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.
    4. Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon og persille.
      Tips!

      Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering. Suppen kan også krydres med karri, hvis man ønsker en litt mer spennende smak.

Tips!

Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Isak

    1 måneder siden
    Hvorfor er ikke min suppe hvit?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det er det litt vanskelig å svare på, Isak. Hvilken farge fikk du da?

      Kommenter  (0)


  • Hei

    3 år siden
    Skal vi ikke ga potetmel eller var det maismel

    Kommenter  (1)


  • Marte

    3 år siden
    Hei! Er det meningen at man skal skrelle potetene?

    Kommenter  (3)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Marte, Godt spørsmål! Du skal skrelle potetene først, ja :) Lykke til.

      Kommenter  (1)


  • Andrea

    3 år siden
    Kan det være godt med estragon ?

    Kommenter  (13)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Andrea, Det har jeg aldri forsøkt, så her er det bare å prøve seg frem. Lykke til :)

      Kommenter  (4)


  • ole

    4 år siden
    Mangler utskriftsvennlig verson. pdf.

    Kommenter  (1)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Ole, Det er en printfunksjon på høyre siden av skjermen. Der kan du printe ut oppskriften :)

      Kommenter  (4)


  • Helene

    5 år siden
    Jeg bruker matfløte eller ekte kremfløte i denne suppen. Blir til en nydelig middagsrett med Focacciabrød til. Litt løpstikke tilslutt gir suppen ett særpreg!:)

    Kommenter  (9)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      5 år siden
      Hei Helene, Ja, det er alltid godt å smake til en suppe med matfløte eller ekte kremfløte. Gode tips!

      Kommenter  (0)


  • Wenche Nielsen

    5 år siden
    Så enkel og allikevel så veldig god. Flott oppskrift til en litt travel dag.

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      5 år siden
      Helt enig med deg, Wenche!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat