Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

Potetsuppe med sprøstekt bacon og persille

15
  • Enkel
  • 30 min
I denne oppskriften har poteten i kombinasjon med purre blitt til en rykende suppe med sprøstekt bacon og frisk persille.

Ingredienser

1 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk hakket purre (bruk kun det hvite)
400 g poteter
1 ss TINE Meierismør til steking
1 l vann
2 stk grønnsaksbuljongterninger
200 g bacon
¼ ts salt
¼ ts pepper
3 ss hakket persille
4 ss olivenolje

Slik gjør du det

    1. Hakk løk, hvitløk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger. Surr løk, hvitløk, purre og poteter i smør i et par minutter uten at det får farge.
      Tips
      Bruk gode poteter, for eksempel mandelpoteter, for ekstra god smak.
    2. Hell over vann og buljong og kok i ca. 20 minutter, eller til potetene er myke.
    3. Skjær baconet i strimler. Sprøstek det mens suppen koker.
    4. Miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper. Server med bacon, persille og olivenolje.
      Tips
      Lag gjerne en persilleolje og ringle over suppen ved servering.

Kommentarer

  • Isak

    1 år siden
    Hvorfor er ikke min suppe hvit?

     (3)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Det er det litt vanskelig å svare på, Isak. Hvilken farge fikk du da?

       (2)

      • Leiseg

        9 måneder siden
        Kanskje fordi det er 1l vann i suppa ? Den på bildet er tydelig kremet.

         (0)

        • Marit , Kokk og Kundekonsulent

          9 måneder siden
          Hei hei!

          Suppen på bilde skal ikke være kremet. Den er laget på potet og det er denne som lager fargen. :)

           (0)


Det er mye kjærlighet i god mat