Håndkle og blad
Mexisuppe
(9696)

Mexisuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Den dufter godt, smaker godt og metter godt - suppe er alle tiders mat både til hverdags og fest. I kombinasjon med det "hotte" kommer friskheten i Crème Fraîche til sin rett i denne gode meksikanskinspirerte suppen.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

4
400 gkjøttdeig
1 stkpurre
1 ssTINE Meierismør
2 sstacokrydder
2 sstomatpuré
4 stkpoteter
1 bokshermetiske tomater
6 dlvann
1 sskalvefond
1 tssalt
¼ tsnykvernet pepper

Ved servering

1 begerTINE Lett Crème Fraîche 18 %
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skjær purre i ringer og stek den myk og blank i stekepannen. Stek kjøttdeigen smuldrete i pannen i smør.
    2. Tilsett tacokrydder, tomatpure og potetene skåret i terninger. Stek dette i et par minutter. Spe med tomatene, vann og fond. Kok i 10 minutter og smak så godt til med krydder.
    3. Server suppen med en god klatt Crème Fraîche. Og gjerne et blad basilikum.
Blått hjerte
Tips!

Du kan lage ditt eget tacokrydder ved å blande 1 ts chilipulver, 1 knivsodd løkpulver, 1 knivsodd hvitløkpulver, 1 knivsodd knuste chiliflak (eller tørket, knust piri-piri), 1 knivsodd tørket oregano, 1/2 ts paprikapulver, 1 1/2 ts kumin, 1 ts salt og 1 ts knust, svart pepper. Varm krydderet opp i en tørr stekepanne rett før du skal bruke det sammen med 500 gr kjøttdeig. Du kan erstatte hvitløkspulveret med to fedd fersk hvitløk. Finhakk den og stek den litt i olje før du har i det andre krydderet. (Kilde:Christopher Sjuve, Klikk.no)

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat