Mexisuppe

Mexisuppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 15 min
Den dufter godt, smaker godt og metter godt - suppe er alle tiders mat både til hverdags og fest. I kombinasjon med det "hotte" kommer friskheten i Crème Fraîche til sin rett i denne gode meksikanskinspirerte suppen.

Ingredienser

Antall porsjoner

400 g kjøttdeig
1 stk purre
1 ss TINE Meierismør
2 ss tacokrydder
2 ss tomatpuré
4 stk poteter
1 boks hermetiske tomater
6 dl vann
1 ss kalvefond
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Ved servering

1 beger TINE Lett Crème Fraîche 18 %

Slik gjør du det

    1. Skjær purre i ringer og stek den myk og blank i stekepannen. Stek kjøttdeigen smuldrete i pannen i smør.
    2. Tilsett tacokrydder, tomatpure og potetene skåret i terninger. Stek dette i et par minutter. Spe med tomatene, vann og fond. Kok i 10 minutter og smak så godt til med krydder.
    3. Server suppen med en god klatt Crème Fraîche. Og gjerne et blad basilikum.
Tips!

Du kan lage ditt eget tacokrydder ved å blande 1 ts chilipulver, 1 knivsodd løkpulver, 1 knivsodd hvitløkpulver, 1 knivsodd knuste chiliflak (eller tørket, knust piri-piri), 1 knivsodd tørket oregano, 1/2 ts paprikapulver, 1 1/2 ts kumin, 1 ts salt og 1 ts knust, svart pepper. Varm krydderet opp i en tørr stekepanne rett før du skal bruke det sammen med 500 gr kjøttdeig. Du kan erstatte hvitløkspulveret med to fedd fersk hvitløk. Finhakk den og stek den litt i olje før du har i det andre krydderet. (Kilde:Christopher Sjuve, Klikk.no)

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Kristina

    2 år siden
    Hvor mange kjøttbuljongterninger trengs for å erstatte 1ss kalvefond?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Kristina, Jeg ville brukt en terning da det smaker veldig lite av buljong :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Kine

    6 år siden
    Hei. Kan man bruke noe annet enn kalvefond i denne oppskriften? Ikke noe man finner på Rema1000 det vel?

    Kommenter  (2)

    • Kristine Mangerud, Webredaktør

      6 år siden
      Hei! Hvis din lokale butikk ikke har fond, så ville jeg brukt kjøttbuljongterninger. Lykke til!

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat