Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

0
7
Enkel20 min
En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 dl
    grønnsaksbuljong
  • 2 dl
  • 500 g
    frosne erter
  • 2 ss
    grønn pesto
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    malt hvit pepper
  • 1 ½ l
    vann
  • 400 g
    utvannet klippfisk , i tykke strimer
  • 2 ss
  • 200 g
    bacon , i små biter

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.

  2. 2

    Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.

  3. 3

    Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.

    Tips

    I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

  4. 4

    Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.

  5. 5

    Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.

Tips

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

Del denne oppskriften: