Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
8 dl grønnsaksbuljong
2 dl TINE Matfløte
500 g frosne erter
2 ss grønn pesto
½ ts salt
½ ts malt hvit pepper
1 ½ l vann
400 g utvannet klippfisk , i tykke strimer
2 ss TINE Meierismør
200 g bacon , i små biter

Slik gjør du det

    1. Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.
    2. Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.
    3. Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.
      Tips!

      I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

    4. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.
    5. Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.
Tips!

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat