Håndkle og blad
Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon
(5)

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser
8 dlgrønnsaksbuljong
2 dlTINE Matfløte
500 gfrosne erter
2 ssgrønn pesto
½ tssalt
½ tsmalt hvit pepper
1 ½ lvann
400 gutvannet klippfisk, i tykke strimer
2 ssTINE Meierismør
200 gbacon, i små biter
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.
    2. Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.
    3. Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.
      Blått hjerte
      Tips!

      I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

    4. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.
    5. Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.
Blått hjerte
Tips!

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat