Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon
En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?
Enkel•20 min•4 personer
Ingredienser
- 8 dl grønnsaksbuljong
- 2 dl TINE® Matfløte
- 500 g frosne erter
- 2 ss grønn pesto
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts malt hvit pepper
- 1.5 l vann
- 400 g utvannet klippfisk, , i tykke strimer
- 2 ss TINE® Meierismør
- 200 g bacon, , i små biter
Slik gjør du
1
Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.
2
Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.
3
Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.
TipsI stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.
4
Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.
5
Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.
TipsServer gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.