placeholder image
0

Grønn ertesuppe med klippfisk og bacon

(5)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En nydelig og utrolig rask grønn ertesuppe, med litt salt klippfisk og bacon. Hvem kan vel ønske seg mer til en hverdag?

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

8 dlgrønnsaksbuljong
2 dlTINE Matfløte
500 gfrosne erter
2 ssgrønn pesto
½ tssalt
½ tsmalt hvit pepper
1 ½ lvann
400 gutvannet klippfisk, i tykke strimer
2 ssTINE Meierismør
200 gbacon, i små biter

Slik gjør du det

    1. Kok opp buljong og fløte. Tilsett erter, og la det koke sammen i 3-4 minutter.
    2. Kjør suppa glatt med en stavmikser, tilsett pesto og smak til med salt og pepper.
    3. Kok opp vann i en kjele. La klippfisk trekke i vannet, rett under kokepunktet, til den flaker seg.

      Tips:

      I stedet for klippfisk, kan man bruke stekt torsk eller annen hvit fisk.

    4. Smelt smør i en varm stekepanne, og stek bacon til det er sprøtt.
    5. Server suppa med klippfisk og sprøstekt bacon. Nystekte rundstykker med smør smaker ekstra godt til.

Tips:

Server gjerne nystekte rundstykker og smør ved siden av.

Kommentarer