Fiskesuppe med blåskjell

(11)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Antall porsjoner

Ingredienser

100 gblåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

1 posefiskesuppe
1 stkgulrot i fyrstikklange strimler
100 greker
100 glaksefilet i biter
1 dlTINE Matfløte

Til dryss

1 stkfinklippet gressløk eller purre i tynne ringer

Slik gjør du det

  • Blåskjell:

    1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  • Fiskesuppen:

    1. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
    2. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
    3. Server med godt brød til.

Tips:

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Kommentarer

  Legg til kommentar