
Fiskesuppe med blåskjell
Enkel•20 min min
I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
100 gblåskjell
Fiskesuppe med skalldyr
-
1 posefiskesuppe
-
1 stkgulrot i fyrstikklange strimler
-
100 greker
-
100 glaksefilet i biter
-
1 dl
Til dryss
-
1 stkfinklippet gressløk eller purre i tynne ringer
Slik gjør du det
-
1
Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
Fiskesuppen:
-
2
I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
-
3
Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
-
4
Server med godt brød til.