Fiskesuppe med blåskjell

Fiskesuppe med blåskjell

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

100 g blåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

1 pose fiskesuppe
1 stk gulrot i fyrstikklange strimler
100 g reker
100 g laksefilet i biter
1 dl TINE Matfløte

Til dryss

1 stk finklippet gressløk eller purre i tynne ringer

Slik gjør du det

    1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
  1. Fiskesuppen:

    1. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
    2. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
    3. Server med godt brød til.
Tips!

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat