tablecloth-basil
Fiskesuppe med blåskjell
(12)

Fiskesuppe med blåskjell

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I denne oppskriften på fiskesuppe med blåskjell har vi tatt utgangspunkt i en suppepose. Sammen med fersk fisk og blåskjell smaker den nydelig.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

100 gblåskjell

Fiskesuppe med skalldyr

1 posefiskesuppe
1 stkgulrot i fyrstikklange strimler
100 greker
100 glaksefilet i biter
1 dlTINE Matfløte

Til dryss

1 stkfinklippet gressløk eller purre i tynne ringer
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Vask og rens blåskjellene. Kast skjell som har åpnet seg, og som ikke lukker seg om du slår forsiktig på dem. Varm olje i en vid kasserolle. Legg i blåskjellene og hell på ca 2 dl vann. Legg på lokk. La skjellene koke på sterk varme i 4-5 minutter. Kast skjell som ikke har åpnet seg.
    1. I en annen gryte lager du så suppen etter anvisning på posen og koker sammen med gulrotstrimler. Tilsett biter av laksefilet og la de trekke i suppen i 5 minutter.
    2. Tilsett deretter reker og kokte blåskjell like før servering. Smak til med fløte. Dryss over rikelig med gressløk eller purre.
    3. Server med godt brød til.
blue heart
Tips!

I en fiskesuppe kan du bruke akkurat de fiske- og skalldyrsortene du selv ønsker.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff