Skip to main content

Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød

Enkel
15min

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.

4.3
(15)
Next ImageEnkel gazpacho med raske hvitløksbrød

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvitløksbrød:

4 skiver
loff
1 stk
hvitløksfedd, hakket
2 ss
persille, hakket

Suppe:

1 stk
gul løk, hakket grovt
1 stk
hvitløksfedd, hakket
1 stk
agurk, i biter
1 ts
salt
2 ts
sukker
1 ts
tabasco
1 ts
eplesidereddik
1 boks
hermetiske tomater
2 ss
olivenolje
4 stk
basilikumblader
12 stk
cherrytomat

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.

    Tips

    Bruk grov loff hvis du ønsker.

Suppe:

  1. Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.

    Tips

    Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.

  2. Del tomat, og server i suppen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Lag gjerne suppen klar dagen før, og oppbevar i kjøleskapet til servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter