Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

Enkel
30min

En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

3.6
(10)
Gratinert tomatsuppe med tortillachips

Ingredienser

Suppe:

1 stk
gul løk, finhakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ss
hvetemel
2 boks
hermetiske tomater, hakkede
6 dl
vann
2 ss
grønnsakfond eller buljongterning
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Kjøtt og gratinering:

3 stk
kyllingfilet, i terninger
2 stk
potet, kokt og skåret i terninger
2 stk
røde eple, i terninger
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 boks
kidneybønner, skylt i vann
100 g
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
½ pose
tortillachips
2 ss
koriander, grovt hakket

Slik gjør du

Suppe:

  1. Tips

    2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

  2. Tips

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

Kjøtt og gratinering:

Tips

Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter