Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

Enkel
30min

En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

3.6
(10)
Next ImageGratinert tomatsuppe med tortillachips

Ingredienser

Antall porsjoner

Suppe:

1 stk
gul løk, finhakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 ss
hvetemel
2 boks
hermetiske tomater, hakkede
6 dl
vann
2 ss
grønnsakfond eller buljongterning
1 dl
TINE® Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Kjøtt og gratinering:

3 stk
kyllingfilet, i terninger
2 stk
potet, kokt og skåret i terninger
2 stk
røde eple, i terninger
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 boks
kidneybønner, skylt i vann
100 g
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
0.5 pose
tortillachips
2 ss
koriander, grovt hakket

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225 °C

Suppe:

  1. Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.

  2. Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.

    Tips

    2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

  3. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.

    Tips

    Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

Kjøtt og gratinering:

  1. Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.

  2. Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter