tablecloth-basil
Gratinert tomatsuppe med tortillachips
(5)

Gratinert tomatsuppe med tortillachips

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

Suppe:

1 stkgul løk, finhakket
2 stkhvitløksfedd, finhakket
1 ssTINE Meierismør til steking
1 sshvetemel
2 bokserhermetiske tomater, hakkede
6 dlvann
2 ssgrønnsakfond eller buljongterning
1 dlTINE Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
½ tssalt
¼ tspepper

Kjøtt og gratinering:

3 stkkyllingfileter, i terninger
2 stkpoteter, kokt og skåret i terninger
2 stkrøde epler, i terninger
1 ssTINE Meierismør til steking
1 bokskidneybønner, skylt i vann
100 gTINE Revet Ost Original eller annen god ost
½ posetortillachips
2 sskoriander, grovt hakket
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C
    1. Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.
    2. Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.
      blue heart
      Tips!

      2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.

    3. Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.
      blue heart
      Tips!

      Crème fraîche kan erstattes med matfløte. 

  • Kjøtt og gratinering:

    1. Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.
    2. Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.
blue heart
Tips!

Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff