Gratinert tomatsuppe med tortillachips
Enkel•30 min min
En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.
Ingredienser
Antall porsjoner
Suppe:
-
1 stkgul løk , finhakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 sshvetemel
-
2 bokserhermetiske tomater , hakkede
-
6 dlvann
-
2 ssgrønnsakfond eller buljongterning
-
1 dlTINE® Crème Fraîche Original eller TINE Crème Fraîche Lett
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Kjøtt og gratinering:
-
3 stkkyllingfileter , i terninger
-
2 stkpoteter , kokt og skåret i terninger
-
2 stkrøde epler , i terninger
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
1 bokskidneybønner , skylt i vann
-
100 gTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god ost
-
½ posetortillachips
-
2 sskoriander , grovt hakket
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C
Suppe:
-
2
Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.
-
3
Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.
Tips
2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.
-
4
Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips
Crème fraîche kan erstattes med matfløte.
Kjøtt og gratinering:
-
5
Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.
-
6
Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.