Gratinert tomatsuppe med tortillachips
En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
Suppe:
- 1 stykk gul løk, , finhakket
- 2 stykk hvitløksfedd, , finhakket
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 ss hvetemel
- 2 boks hermetiske tomater, , hakkede
- 6 dl vann
- 2 ss grønnsakfond, eller buljongterning
- 1 dl TINE® Crème Fraîche Original, eller TINE Crème Fraîche Lett
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Kjøtt og gratinering:
- 3 stykk kyllingfilet, , i terninger
- 2 stykk potet, , kokt og skåret i terninger
- 2 stykk røde eple, , i terninger
- 1 ss TINE® Meierismør, til steking
- 1 boks kidneybønner, , skylt i vann
- 100 g TINE® Ekte Revet Ost Original, eller annen god ost
- 0.5 pose tortillachips
- 2 ss koriander, , grovt hakket
Slik gjør du
Suppe:
1
Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.
2
Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.
Tips2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.
3
Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.
TipsCrème fraîche kan erstattes med matfløte.
Kjøtt og gratinering:
1
Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.
2
Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.
TipsDu kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.