
Gratinert tomatsuppe med tortillachips
En rykende varm tomatsuppe med kylling, eple og potet varmer kroppen og trigger smaksløkene. Suppen gratineres i ovnen og får et herlig lokk av smeltet ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
Suppe:
Kjøtt og gratinering:
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 225 °C
Suppe:
- 2
Surr løk og hvitløk i en kjele i 2 minutter, til det er mykt.
- 3
Pisk inn mel, og tilsett hakkede tomater, vann og fond eller buljongterning. Kok under lokk i 10 minutter.
Tips
2 spiseskjeer grønnsaksfond tilsvarer 1 buljongterning.
- 4
Tilsett crème fraîche og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til suppen med salt og pepper.
Tips
Crème fraîche kan erstattes med matfløte.
Kjøtt og gratinering:
- 5
Stek kylling, potet og eple i smør i 4 minutter til kyllingen er gjennomstekt og potetene er gylne.
- 6
Fordel kylling, potet, eple og bønner i fire dype skåler, og hell suppe over. Dryss ost over suppen og gratiner midt i ovn til osten er gyllen. Server suppen med tortillachips og eventuelt frisk koriander.
Tips
Du kan gjerne forberede suppen dagen før den skal spises, men gratineringen bør gjøres rett før servering.