Håndkle og blad
Enkel gazpacho med raske hvitløkbrød
(44)

Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Hvitløksbrød:

4 skiverloff
2 ssTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd, hakket
2 sspersille, hakket

Suppe:

1 stkgul løk, hakket grovt
1 stkhvitløksfedd, hakket
1 stkagurk, i biter
1 tssalt
2 tssukker
1 tstabasco
1 tseplesidereddik
1 bokshermetiske tomater
2 ssolivenolje
4 stkbasilikumblader
12 stkcherrytomater
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.
      Blått hjerte
      Tips!

      Bruk grov loff hvis du ønsker.

    1. Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.
      Blått hjerte
      Tips!

      Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.

    2. Del tomat, og server i suppen.
Blått hjerte
Tips!

Lag gjerne suppen klar dagen før, og oppbevar i kjøleskapet til servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat