placeholder image
0

Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Stavmikser

Ingredienser

Hvitløksbrød:

4 skiverloff
2 ssTINE Meierismør
1 stkhvitløksfedd, hakket
2 sspersille, hakket

Suppe:

1 stkgul løk, hakket grovt
1 stkhvitløksfedd, hakket
1 stkagurk, i biter
1 tssalt
2 tssukker
1 tstabasco
1 tseplesidereddik
1 bokshermetiske tomater
2 ssolivenolje
4 stkbasilikumblader
12 stkcherrytomater

Slik gjør du det

  • Hvitløksbrød:

    1. Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.

      Tips:

      Bruk grov loff hvis du ønsker.

  • Suppe:

    1. Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.

      Tips:

      Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.

    2. Del tomat, og server i suppen.

Tips:

Lag gjerne suppen klar dagen før, og oppbevar i kjøleskapet til servering.

Kommentarer