Enkel gazpacho med raske hvitløksbrød
Enkel•15 min min
Gazpacho er en kald grønnsakssuppe fra Spania som er lettvint, sunn og smaker deilig. Server med varme hvitløksbrød.
Ingredienser
Antall porsjoner
Hvitløksbrød:
-
4 skiverloff
-
2 ss
-
1 stkhvitløksfedd , hakket
-
2 sspersille , hakket
Suppe:
-
1 stkgul løk , hakket grovt
-
1 stkhvitløksfedd , hakket
-
1 stkagurk , i biter
-
1 tssalt
-
2 tssukker
-
1 tstabasco
-
1 tseplesidereddik
-
1 bokshermetiske tomater
-
2 ssolivenolje
-
4 stkbasilikumblader
-
12 stkcherrytomater
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 225 °C . Smør loffskive med smør, og ha på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dryss hvitløk og persille over skivene. Stek midt i ovn i 5 minutter, eller til brødskivene er sprø.
Tips
Bruk grov loff hvis du ønsker.
Suppe:
-
2
Miks løk, hvitløk, agurk, salt, sukker, tabasco, eddik, hakkede tomater, olivenolje og basilikum med en stavmikser, og kjør sammen til en jevn suppe.
Tips
Suppen kan mikses jevn med en håndmikser eller i en food processor.
-
3
Del tomat, og server i suppen.