Brokkoli- og ostesuppe

Brokkoli- og ostesuppe

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 25 min
Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk stor løk
2 ss TINE Meierismør til steking
1 stk potet
8 dl kraft , f eks av grønnsaksbuljong
400 g brokkoli
150 g Selbu Blå eller annen god blåmuggost
2 dl TINE Matfløte elkler Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
      Hvordan bruke hele brokkolien :
    3. Kok opp og hell i en bleder/food processor.
      Tips!

      Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

    4. La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.
Tips!

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Annika

    2 år siden
    Hvilken ost kan du anbefale dersom en vil bytte ut blåmuggosten?

    Kommenter  (0)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Annika, Kanskje kremgo' naturell passer bedre for deg om du ikke er glad i blåmugg :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


  • Marple

    7 år siden
    Må man bruke blåmuggost, eller kan man bruke en annen god ost? Høres veldig godt ut, men jeg liker virkelig ikke blåmuggost.

    Kommenter  (1)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Hei. Du kan fint droppe blåmuggost i denne suppen. Da vil du fortsatt få en god og kremet brokkolisuppe. God middag!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat