Skip to main content

Brokkoli- og ostesuppe

Enkel
25min

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

3.8
(39)
Next ImageBrokkoli- og ostesuppe

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
stor løk
2 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
potet
8 dl
kraft, f eks av grønnsaksbuljong
400 g
brokkoli
150 g
Selbu Blå® Original eller annen god blåmuggost
2 dl
TINE® Matfløte elkler Kremfløte
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.

  2. Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.

  3. Kok opp og hell i en bleder/food processor.

    Tips

    Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  4. La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter