tablecloth-basil
Brokkoli- og ostesuppe
(29)

Brokkoli- og ostesuppe

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkstor løk
2 ssTINE Meierismør til steking
1 stkpotet
8 dlkraft, f eks av grønnsaksbuljong
400 gbrokkoli
150 gSelbu Blå eller annen god blåmuggost
2 dlTINE Matfløte elkler Kremfløte
Littsalt og pepper
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
      Hvordan finhakke løk:
    2. Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
      Hvordan bruke hele brokkolien :
    3. Kok opp og hell i en bleder/food processor.
      blue heart
      Tips!

      Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

    4. La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.
blue heart
Tips!

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff