Brokkoli- og ostesuppe

Brokkoli- og ostesuppe

4
30
Enkel25 min
Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    stor løk
  • 2 ss
    TINE Meierismør til steking
  • 1 stk
    potet
  • 8 dl
    kraft , f eks av grønnsaksbuljong
  • 400 g
    brokkoli
  • 150 g
    Selbu Blå eller annen god blåmuggost
  • 2 dl
    TINE® Matfløte elkler Kremfløte
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.

    Hvordan finhakke løk

    Hvordan finhakke løk
  2. 2

    Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.

    Hvordan bruke hele brokkolien

    Hvordan bruke hele brokkolien
  3. 3

    Kok opp og hell i en bleder/food processor.

    Tips

    Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.

  4. 4

    La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.

Tips

Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.

Del denne oppskriften: