
Brokkoli- og ostesuppe
Deilig ostesuppe med spennende smak av blåmuggost og brokkoli.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Rens og hakk løk og surr den lett i smør i en kjele i ca. 5 minutter. Skrell potet og del i biter. Ha potetbitene i kjelen med løken. Hell på kraft og la det småkoke til det er mørt, ca. 10 minutter.
- 2
Tilsett buketter av brokkoli og la det koke i 3–4 minutter til de er litt møre, men fremdeles friskt grønne. Smuldre over halvparten av osten.
- 3
Kok opp og hell i en bleder/food processor.
Tips
Vær forsiktig når du bruker varm væske i blender eller food processor. Sørg for at lokket er sikret skikkelig, hold gjerne en hånd på lokket og start maskinen på det laveste trinnet for å forhindre at trykket blir for stort.
- 4
La maskinen gå til du har en glatt suppe. Hell tilbake i kjelen og kok opp. Tilsett fløten. Smak til om suppen er passe salt, osten er ofte salt og setter sin smak på suppen. Server suppen med resten av osten oppå sammen med nykvernet pepper.
Tips
Hvis du ønsker å tilsette kjøtt til denne suppen, er stekte biter av kyllingfilet et godt alternativ.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



