Blomkålsuppe med bacon og purre

Blomkålsuppe med bacon og purre

26
335
Enkel25 min
Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

Til servering

  • 1 pakke
    bacon
  • ½ stk
    purre

Slik gjør du det

  1. 1

    Hakk løk og del blomkål i biter.

  2. 2

    Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.

  3. 3

    Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.

  4. 4

    Kjør suppen glatt med stavmikser.

  5. 5

    Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.

  6. 6

    Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.

    Tips

    Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Del denne oppskriften: