Håndkle og blad
Blomkålsuppe med bacon og purre
(5252)

Blomkålsuppe med bacon og purre

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkløk
1 stkblomkål
1 ssTINE Meierismør
8 dlhønsebuljong
3 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

1 pakkebacon
½ stkpurre
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og del blomkål i biter.
    2. Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
    6. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat