Blomkålsuppe med bacon og purre

Blomkålsuppe med bacon og purre

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stk løk
1 stk blomkål
1 ss TINE Meierismør
8 dl hønsebuljong
3 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

1 pakke bacon
½ stk purre

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og del blomkål i biter.
    2. Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
    6. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.
      Tips!

      Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat