Skip to main content

Blomkålsuppe med bacon og purre

Enkel
25min

Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med melk. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

3.8
(364)
Next ImageBlomkålsuppe med bacon og purre

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
løk
3 stk
hvitløksfedd
1 stk
blomkål
2 stk
terninger hønsebuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Til servering

120 g
bacon
0.5 stk
purre

Fremgangsmåte

  1. Hakk løk, finhakk hvitløk og del blomkål i biter.

  2. Smelt smør i en gryte og fres løken og hvitløken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.

  3. Ha i melk, terninger med hønsebuljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.

  4. Kjør suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper.

  5. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.

    Tips

    Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter