Blomkålsuppe med bacon og purre

Blomkålsuppe med bacon og purre

9
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

1 stk løk
1 stk blomkål
1 ss TINE Meierismør
8 dl hønsebuljong
3 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

1 pakke bacon
½ stk purre

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og del blomkål i biter.
    2. Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
    6. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.
      Tips

      Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Kommentarer

  • Mette

    1 måneder siden
    Aldri laget blomkålsuppe før, men smakt det mange ganger. Syns den manglet noe. Først bør man bruke 2 buljongterninger som dekker hele veskeinntaket inkludert melken eller fløten. 2 terninger til 10 dl veske. Likevel syns jeg den var litt tam, og mer hønsebuljong ga ikke den riktige smaken fant jeg ut, siden det tross alt er en grønnsakssuppe. Men ved å tilføye 1 terning grønsaksbuljong i tillegg ble den veldig god. Så det er mitt tips. Så ville jeg brukt fløte istedenfor melk for den som ikke bryr seg om kaloriene.

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      1 måneder siden
      Det høres godt ut, Mette!

      Smaken er som baken, og oppskrifter er til for å eksperimentere med! ;)

      Det var et godt tips til de som ønsker mer smak! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat