
Blomkålsuppe med bacon og purre
Enkel•25 min min
Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkløk
-
1 stkblomkål
-
1 ss
-
8 dlhønsebuljong
-
3 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Til servering
-
1 pakkebacon
-
½ stkpurre
Slik gjør du det
-
1
Hakk løk og del blomkål i biter.
-
2
Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
-
3
Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
-
4
Kjør suppen glatt med stavmikser.
-
5
Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
-
6
Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.
Tips
Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.