Blomkålsuppe med bacon og purre

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her er oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe. En enkel og god hverdags-suppe som er lagd i en fei. Dette er middag hele familien vil like.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkløk
1 stkblomkål
1 ssTINE Meierismør
8 dlhønsebuljong
3 dlTINE Matfløte
½ tssalt
¼ tspepper

Til servering

1 pakkebacon
½ stkpurre
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og del blomkål i biter.
    2. Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
    6. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.

      Tips:

      Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Kommentarer

  Legg til kommentar