Blomkålsuppe med bacon og purre

Blomkålsuppe med bacon og purre

2
  • Enkel
  • 25 min
Oppskrift på hjemmelaget blomkålsuppe med fløte. Blomkålsuppe er en rask middag som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

1 stk løk
1 stk blomkål
1 ss TINE Meierismør
8 dl hønsebuljong
3 dl TINE Matfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Til servering

1 pakke bacon
½ stk purre

Slik gjør du det

    1. Hakk løk og del blomkål i biter.
    2. Smelt smør i en gryte og fres løken til blank, ca. 2 minutter. Tilsett blomkål.
    3. Ha i buljong og kok opp. La småkoke under lokk til blomkålen er mør, ca. 20 minutter.
    4. Kjør suppen glatt med stavmikser.
    5. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.
    6. Del bacon i biter og sprøstek. Vend med finsnittet purre og ha over ved servering.
      Tips!

      Ønsker du å tilføre mer smak, kan du røre inn litt blåmuggost i den varme suppa eller drysse litt over ved servering.

Kommentarer

  • Lilian

    2 måneder siden
    Det står ikke blant ingrediensene at det er løk i blomkålsuppe. Det står «fres løken blank,» hvor mye?

     (0)

    • Sonja

      2 måneder siden
      Det står øverst blandt ingrediensene:) 1 stk løk

       (3)


Det er mye kjærlighet i god mat