Blandet fiskegryte med estragon
Utførelse
EnkelTid
I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
5 dl | vann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft) |
1 stk | fiskebuljongterning |
30 g | TINE Meierismør |
2 ss | hvetemel |
1 dl | TINE Matfløte |
1 stk | rødløk |
4 stk | gulrøtter |
1 stk | fennikel |
2 ss | solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking |
300 g | torskefilet |
300 g | laksefilet |
1 ss | estragon |
½ ts | salt |
¼ ts | pepper |
Slik gjør du det
- Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).
- Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.
- Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.
- Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.
Tips:
Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.