Blandet fiskegryte med estragon

Blandet fiskegryte med estragon

3
 • Enkel
 • 30 min
I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.

Ingredienser

5 dl vann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft)
1 stk fiskebuljongterning
30 g TINE Meierismør
2 ss hvetemel
1 dl TINE Matfløte
1 stk rødløk
4 stk gulrøtter
1 stk fennikel
2 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 ss estragon
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).
  2. Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.
  3. Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.
  4. Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.
Tips

Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.

Kommentarer

 • Ida Helene

  4 år siden
  Hei! Er matfløte noe som går greit å bruke over utgangsdatoen? Og i så fall hvor lenge over datoen?

   (1)


Det er mye kjærlighet i god mat