Blandet fiskegryte med estragon
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
5 dlvann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft)
-
1 stkfiskebuljongterning
-
30 g
-
2 sshvetemel
-
1 dl
-
1 stkrødløk
-
4 stkgulrøtter
-
1 stkfennikel
-
2 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
300 gtorskefilet
-
300 glaksefilet
-
1 ssestragon
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).
-
2
Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.
-
3
Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.
-
4
Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.