Håndkle og blad
Blandet fiskegryte med estragon
(99)

Blandet fiskegryte med estragon

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

5 dlvann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft)
1 stkfiskebuljongterning
30 gTINE Meierismør
2 sshvetemel
1 dlTINE Matfløte
1 stkrødløk
4 stkgulrøtter
1 stkfennikel
2 sssolsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
300 gtorskefilet
300 glaksefilet
1 ssestragon
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).
  2. Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.
  3. Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.
  4. Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.
Blått hjerte
Tips!

Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat