Skip to main content

Blandet fiskegryte med estragon

Enkel
30min

I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.

3.1
(13)
Next ImageBlandet fiskegryte med estragon

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

5 dl
vann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft)
1 stk
fiskebuljongterning
2 ss
hvetemel
1 stk
rødløk
4 stk
gulrot
1 stk
fennikel
2 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
300 g
torskefilet
300 g
laksefilet
1 ss
estragon
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).

  2. Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.

  3. Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.

  4. Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter