Blandet fiskegryte med estragon

Blandet fiskegryte med estragon

3
11
Enkel30 min
I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
    vann (evt. ferdig fiske- eller grønnsakskraft)
  • 1 stk
    fiskebuljongterning
  • 30 g
  • 2 ss
    hvetemel
  • 1 dl
  • 1 stk
    rødløk
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    fennikel
  • 2 ss
    solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
  • 300 g
    torskefilet
  • 300 g
    laksefilet
  • 1 ss
    estragon
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).

  2. 2

    Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.

  3. 3

    Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.

  4. 4

    Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.

Tips

Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.

Del denne oppskriften: