
Blandet fiskegryte med estragon
I denne gode fiskesuppa bruker vi både hvit og rød fisk. I tillegg blander vi inn nydelige smaker fra estragon og fennikel.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp vann i en gryte og smuldre buljongterning slik at den løser seg opp (eventuelt kan du bruke ferdig fiske- eller grønnsakskraft isteden).
- 2
Smelt smør i en gryte på middels sterk varme og rør inn hvetemel. Tilsett deretter litt og litt av kraften mens du rører kontinuerlig, til du får en jevn og klumpfri saus. Ha i matfløte og kok opp. La sausen småkoke videre mens du gjør klar grønnsakene.
- 3
Skrell rødløk og gulrot, og skjær disse og fennikel i jevnstore biter. Stek grønnsakene på middels sterk varme i litt olje til grønnsakene er møre, 5?7 minutter. Ha deretter grønnsakene over i gryta med kraften.
- 4
Skjær fisk i jevnstore biter og ha dem over i gryta. Skru ned varmen slik at fisken får trekke til den er gjennomvarm, i 5?7 minutter. Husk at fisk bare trenger å bli varm (trekke), den skal ikke kokes. Smak til med estragon, salt og pepper.
Tips
Ønsker du å lage en liten vri på fiskegryta neste gang? Rett før servering kan du tilsette litt reker eller krepsehaler.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



