Gremolatafisk med urtekrem

Gremolatafisk med urtekrem

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g seifilet eller annen hvit fisk

Gremolata:

3 skiver skorpefri brød
2 stk hvitløksfedd
1 dl basilikumblader

Urtekrem:

2 dl TINE Lett Crème Fraîche 18 %
1 ss finhakket dill

Tilbehør:

1 stk squash
3 stk tomater
1 ss TINE Meierismør
1 ts salt
¼ ts nykvernet pepper

Slik gjør du det

    1. Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.
    2. Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.
    3. Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.
    4. Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.
    5. Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat