Skip to main content

Gremolatafisk med urtekrem

Enkel
15min

Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.

3.9
(8)
Next ImageGremolatafisk med urtekrem

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
seifilet eller annen hvit fisk

Gremolata:

3 skiver
skorpefri brød
2 stk
hvitløksfedd
1 dl
basilikumblader

Urtekrem:

1 ss
finhakket dill

Tilbehør:

1 stk
squash
3 stk
tomat
1 ts
salt
0.25 ts
nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.

  2. Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.

  3. Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.

  4. Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.

  5. Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter