Gremolatafisk med urtekrem
Enkel•15 min min
Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gseifilet eller annen hvit fisk
Gremolata:
-
3 skiverskorpefri brød
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 dlbasilikumblader
Urtekrem:
-
2 dl
-
1 ssfinhakket dill
Tilbehør:
-
1 stksquash
-
3 stktomater
-
1 ss
-
1 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
Slik gjør du det
-
1
Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.
-
2
Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.
-
3
Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.
-
4
Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.
-
5
Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.