Gremolatafisk med urtekrem

Gremolatafisk med urtekrem

0
6
Enkel15 min
Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 600 g
    seifilet eller annen hvit fisk

Gremolata:

  • 3 skiver
    skorpefri brød
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 dl
    basilikumblader

Urtekrem:

Tilbehør:

  • 1 stk
    squash
  • 3 stk
    tomater
  • 1 ss
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.

  2. 2

    Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.

  3. 3

    Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.

  4. 4

    Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.

  5. 5

    Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.

Del denne oppskriften: