Gremolatafisk med urtekrem
Gremolata er en blanding av brød, hvitløk og basilikum som brukes mye i middelhavslandene. Blandingen gir en deilig smak på fisken, og sammen med den friske urtekremen kan hverdagsfisken omvandles til det reneste festmåltidet.
Enkel•15 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g seifilet, eller annen hvit fisk
Gremolata:
- 3 skive skorpefri brød
- 2 stykk hvitløksfedd
- 1 dl basilikumblader
Urtekrem:
- 2 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ss finhakket dill
Tilbehør:
- 1 stykk squash
- 3 stykk tomat
- 1 ss TINE® Meierismør
- 1 ts salt
- 0.25 ts nykvernet pepper
Slik gjør du
1
Bland brød, hvitløk og basilikum i en foodprocessor. La det ligge åpent på en tallerken slik at det tørker litt.
2
Skjær squash og tomater i skiver. Stek skivene i litt smør og dryss over salt og pepper.
3
Skjær fisken i porsjonsstykker, og ha på salt og pepper. Stek fisken i smør i stekepannen.
4
Bland Crème Fraîche og dill. Smak dette godt til med salt og pepper.
5
Legg grønnsakene på tallerken med fisken oppå. Dryss gremolata (brødmiksen) over fisken og server med kokte poteter og urtekrem til.