Håndkle og blad
Hvit fiskegryte
(2121)

Hvit fiskegryte

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stkpurre
1 stkløk
2 ssdill
800 gseifilet
1 stksitron
2 ssTINE Meierismør
2 dlvann
3 dlTINE Matfløte
2 stkfiskebuljongterning
4 dlTINE Yoghurt Naturell
1 tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.
    2. Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.
    3. Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.
    4. Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    5. Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.
      Blått hjerte
      Tips!

      Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.

Blått hjerte
Tips!

I denne oppskriften har vi brukt sei, men det går fint an å bruke torsk, piggvar eller flyndre.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat