Hvit fiskegryte

Hvit fiskegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stk purre
1 stk løk
2 ss dill
800 g seifilet
1 stk sitron
2 ss TINE Meierismør
2 dl vann
3 dl TINE Matfløte
2 stk fiskebuljongterning
4 dl TINE Yoghurt Naturell
1 ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.
    2. Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.
    3. Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.
    4. Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    5. Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.
      Tips!

      Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.

Tips!

I denne oppskriften har vi brukt sei, men det går fint an å bruke torsk, piggvar eller flyndre.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat