Hvit fiskegryte
Enkel•30 min min
Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkpurre
-
1 stkløk
-
2 ssdill
-
800 gseifilet
-
1 stksitron
-
2 ss
-
2 dlvann
-
3 dl
-
2 stkfiskebuljongterning
-
4 dl
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.
-
2
Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.
-
3
Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.
-
4
Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
5
Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.
Tips
Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.