Hvit fiskegryte

Hvit fiskegryte

0
22
Enkel30 min
Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.

  2. 2

    Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.

  3. 3

    Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.

  4. 4

    Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  5. 5

    Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.

    Tips

    Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.

Tips

I denne oppskriften har vi brukt sei, men det går fint an å bruke torsk, piggvar eller flyndre.

Del denne oppskriften: