Skip to main content

Hvit fiskegryte

Enkel
30min

Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.

4.1
(28)
Next ImageHvit fiskegryte

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
purre
1 stk
løk
2 ss
dill
800 g
seifilet
1 stk
sitron
2 dl
vann
2 stk
fiskebuljongterning
1 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.

  2. Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.

  3. Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.

  4. Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  5. Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.

    Tips

    Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

I denne oppskriften har vi brukt sei, men det går fint an å bruke torsk, piggvar eller flyndre.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter